Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:50 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fă o faptă bună! Fii miracolul! Bucurii şi zâmbete, aduse celor sărmani de Asociaţia „Suflete Deschise“. Cine va fi Moş Crăciun

ro

12 Dec, 2017 00:00 2714 Marime text
Zilele trecute, cu ajutorul renilor de la Asociaţia „Suflete Deschise“, Moş Crăciun a ajuns la Centrul de Îngrijiri şi Asistenţă Poarta Albă, aducând mângâiere, bucurie şi zâmbete celor 106 persoane vârstnice. Asociaţia „Suflete Deschise“ a oferit bătrânilor o adevărată sărbătoare de iarnă.
 
Ulterior, renii l-au purtat pe Moş Crăciun şi la Grădiniţa nr. 1 din localitatea Valu lui Traian, unde a dăruit celor 90 de micuţi portocale, banane şi clementine. Apoi, renii au zburat spre Casa Speranţa, unde locuiesc copii infectaţi cu virusul HIV. Şi aici, micuţii au avut parte de multe surprize şi bucurii, oferite de Asociaţia „Suflete Deschise“. În drumul său, Moş Crăciun nu a uitat nici de oamenii sărmani, de oamenii străzii. S-a oprit în dreptul fiecărui om pe care l-a întâlnit, l-a mângâiat, l-a sărutat pe creştet şi l-a miluit.
 
Duminică, cu ajutorul spiriduşilor de la Asociaţia „Suflete Deschise“, Moş Crăciun a făcut încă o magie! Bolnavii internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, la Spitalul de Psihiatrie Palazu Mare, la Spitalul de Ftiziologie Agigea, la Spitalul Dermato-Venerice, la Spitalul SOTRM Eforie Sud, dar şi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa au primit în dar, aşa cum este datina, fermecătoarele şi duioasele colinde. Spiriduşii Asociaţiei „Suflete Deschise“ au donat fiecărei unităţi sanitare staţii de transmisie speciale, în aşa fel încât, în curtea fiecărui spital, vor răsuna colindele Crăciunului.
 
„Apelului lansat de Asociaţia «Suflete Deschise» - «Înseninează-ţi viaţa! Fă o faptă bună! Fii miracolul!» a răspuns actorul Dan Cojocaru. Acesta, aflând de situaţia grea a lui nea Titi, cel care, timp de zece ani, a fost Moş Crăciun pentru copii bolnavi, s-a oferit să fie miracolul, să îmbrace haina magica a lui Moş Crăciun şi să aducă bucurii celor aflaţi în dificultate. În special Moş Crăciun, zi de zi, se va afla printre copii aflaţi în suferinţă! Aşadar, actorul Dan Cojocaru şi spiriduşii Asociaţiei «Suflete Deschise» vor fi prezenţi peste tot în Constanţa, dar şi acolo unde este nevoie, lansând necontenit îndemnul «Fii bun! Fii şi tu un Moş Crăciun! De Crăciun, înseninează-ţi viaţa! Fă o faptă bună! Fii miracolul!»“, a declarat Daniela Ghioc, preşedintele Asociaţiei „Suflete deschise“.

Să ne rugăm pentru nea Titi! 

Moş Titi îi spun apropiaţii celui care, pentru mai bine de zece ani, împreună cu Asociaţia „Suflete Deschise“ şi SC Arimex Comexim 2000 SRL, a adus bucurii pentru mii de copii. Timp de zece ani, moş Titi a fost Moş Crăciun pentru copiii internaţi, pentru cei fără vedere, fără auz, pentru cei care nu pot vorbi, pentru cei care au drept adăpost cerul liber sau o ghenă de gunoi, pentru cei fără alinare, fără mângâiere, pentru atât de mulţi sărmani, pentru cei singuri şi trişti. Acum este şi el bolnav, fiind în stare foarte gravă. Moş Titi este internat la Spitalul Judeţean Constanţa, precum copiii sau adulţii pe care i-a vizitat ani buni. Acum, este, la rândul său, în dificultate şi se cuvine să ne rugăm pentru însănătoşirea lui! Cu inima larg deschisă, de pe patul de spital, ne transmite cu toate puterile: «Fiţi buni! Înmulţiţi binele! Dacă nu putem înmulţi pâinea sau peştele, binele îl putem înmulţi. Stă în puterea fiecăruia dintre noi şi să nu uităm că cel ce are milă de sărman împrumută Domnului»“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii