Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:05 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Copilului Constanța Arimex Comexim 2000 SRL și Asociația ,,Suflete Deschise” au adus bucurie micuților din spitale (FOTO)

ro

02 Jun, 2023 08:21 1327 Marime text


Ca în fiecare an, Asociația “Suflete Deschise” a fost prezentă în spitale aducând bucurie celor suferinzi.

Din dragoste, pentru ,,aproapele” a oferit tuturor o Terapie emoțională prin zâmbete și hohote de râs. Astfel, halatele albe au fost înlocuite de clowni și personaje îndrăgite de poveste, care prin terapia zâmbetului au adus alinare, mângâiere, bucurie, hohote de râs și buna dispoziție tuturor celor bolnăviori.

Trei clowni au animat atmosfera în secțile de Pediatrie ale Spitalului Județean Constanța. Astfel, cu multa iscusință, în costume hazlii și viu colorate, cu diferite giumbuslacuri printr-o ploaie de balonase de săpun, clawnii Răsucilă (Voicu Stefania-Andreea) și Învârtilă (Benches Ștefan) i-au distrat și amuzat copios pe cei patruzeci de copii. Iar clownul ,,Năsucilă” (îndrăgitul actor Dan Cojocaru de la Teatrul pentru copii și tineret Constanta), i-a fermecat cu trucuri haiose și uimitoare numere de magie.

Apoi, a urmat întâlnirea cu ,,Alba că zăpadă” ( Preda Crină-Georgiana, studenta la Universitatea Ovidius), personajul din povestea cu pitici, care i-a fascinat pe micuți. Ea i-a îmbrățișat cu drag și le-a oferit o mulțime de cadouri: o grămadă de dulciuri și fructe dar și jucării (ambulante, cățeluși muzicali, sirene, puzzle, baloane cu heliu, păpuși care rostesc rugăciunea ,,Tatăl nostru” și rugăciunea ,,Înger îngerașul meu”).

Și pentru că aceste momente de bucurie să nu fie uitate niciodată, bolnăviorii s-au pozat cu îndrăgiții vizitatori, și au primit în dar fiecare, o fotografie realizată pe loc. Nici cei 22 de micuți bolnăviori internați în sectile Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, nu au fost uitați. Ei au primit de la Alba că zăpadă, daruri cu fructe și dulciuri, dar și culori și cărți de colarat din care colorând, vor afla despre viață și miracolele prietenului Iisus. Deasemeni, în aceasta dimineața, ziua copiilor a fost sărbătorită cu mare amuzament și la Pecineaga. Toți cei 20 de copii care locuiesc în grajdurile fostului I.A.S., s-au trezit într-o atmosfera de poveste, când Alba că zăpadă a poposit printre ei. Bucuria dragostei s-a revărsat în întregul peisaj. Copii s-au amuzat, au ras, au cântat, s-au distrat și au primit o mulțime de bunătăți.

Pilda celor 10 leproși Luca 17;11-19

Lepra era și este o boală incurabilă și foarte contagioasă. Cei care se imbolnăveau de lepră erau obligați să părăsească comunitatea din care făceau parte, pentru a preveni răspândirea bolii. Mai mult decât atât, familiei și prietenilor le era interzis să-i viziteze, aceștia fiind condamnați să trăiască până la sfârsitul vieții singuri și uitați de cei dragi. Neavând unde să mai locuiască, adeseori se refugiau în cimitire sau în peșteri.

,,Pe când Iisus propovăduia în Samaria și Galileea, la marginea unui sat a întâlnit 10 bolnavi de lepră care i-au cerut ajutorul. Mântuitorul nu i-a vindecat pe loc, ci i-a trimis să se arate preoților, punându-le astfel la încercare credință. Pe drum s-au vindecat toți, însă din 10, doar unul singur a luat hotărârea firească de a se întoarce și de a-I mulțumi binefăcătorului său. Iar tocmai cel care s-a întors nici măcar nu era de același neam cu Iisus ci era samaritean. Samariteanul, pentru că s-a întors să-I multumească lui Iisus,pe lângă vindecarea trupească a primit-o și pe cea sufletească, Mântuitorul spunându-I:

“Scoală-te și du-te, credință ta te-a mântuit!” Ceilalți nouă chiar dacă s-au vindecat în mod miraculos, s-au întors la viață lor plină de păcat pe care o duceau și înainte, și pentru care și primiseră acestă pedeapsă de la Dumnezeu. Din păcate și noi suntem la fel că cei nouă, nu suntem mulțumiți niciodată cu ceea ce Dumnezeu ne trimite, și mai ales nu-I mulțumim.

Însă sper că acestă pildă ne vă face să ne schimbăm, să devenim mai buni și mai receptivi la mesajele pe care ni le trimite fie prin bine (bunăstare), fie prin necazuri.

Aș vrea că de acum înainte, în fiecare seară când ne facem rugăciunea, înainte să cerem ceva pentru ziua următoare, să mulțumim pentru ceea ce am primit în ziua ce s-a încheiat. Și mai vreau să vă aduc aminte că, pe lângă cuvinte, cel mai bun mod de a mulțumi este de a ajuta și noi la rândul nostru, pe cei ce se află în nevoie, având mereu în minte faptul că oricând ne putem afla și noi în aceeași situație, a transmis Asociația “Suflete Deschise”.


Citește și: Asociația ,,Suflete Deschise” și SC Arimex Comexim 2000 SRL, prin parteneriatul social misionar ,,Mai aproape de cel sărman – mai aproape de Dumnezeu“, au vestit Învierea Domnului! (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii