Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:33 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plase de pescuit şi aproximativ 100 de kilograme de peşte, confiscate în Deltă

ro

15 Mar, 2013 00:00 1202 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând patru cetăţeni români care deţineau plase monofilament, respectiv desfăşurau activităţi de pescuit comercial fără a deţine autorizaţie.

Au fost confiscate 30 de plase de pescuit în lungime de 1.315 metri şi 94,5 kilograme de peşte din specii diferite.

În data de 13 martie, în jurul orei 02.15, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Tulcea au acţionat în zona localităţii Baia, unde l-au identificat pe B.G., de 23 de ani, care deţinea patru plase tip monofilament, două plase din aţă şi cantitatea de 32 de kilograme de peşte.
În aceeaşi zi, poliţiştii de frontieră tulceni au oprit pentru control o ambarcaţiune cu motor, condusă de O.F., de 34 ani. În ambarcaţiune au fost descoperite 18 plase de pescuit tip monofilament şi cantitatea de 51 de kilograme de peşte.
În jurul orei 19.30, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Isaccea i-au surprins pe M.E., de 38 de ani, şi pe M.F., de 20 de ani, care pescuiau dintr-o ambarcaţiune cu şase plase din aţă, având capturată cantitatea de 11,5 kilograme de peşte.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele de pescuit în lungime de 1.315 metri, iar cantitatea de 94,5 kilograme de peşte a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Cele patru persoane, domiciliate în judeţul Tulcea, sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „lipsă a utorizaţiei/licenţei de pescuit comercial”, „folosire la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de tip comercial” şi „deţinere a plaselor de pescuit tip monofilament”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii