Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:57 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exercițiu tactic pe Marea Neagră cu trageri de luptă. Sute de militari au participat

ro

29 Jun, 2023 15:48 992 Marime text
Sursa foto cu sol ilustrativ: Forțele Navale RomâneComandamentul Flotei „Viceamiral Vasile Urseanu” a condus Exercițiul tactic cu trageri de luptă „Shield Protector 23”, care s-a desfășurat în perioada 26-28 iunie, în apele teritoriale ale României și în raioanele maritime de instrucție ale Forțelor Navale Române.

Potrivit unui comunicat al Forțelor Navale Române, la exercițiu, au participat Fregata „Regina Maria” (F222), Puitorul de Mine și Plase „Viceamiral Constantin Bălescu” (274) și Dragorul Maritim „Slt. Alexandru Axente” (30), Nava Purtătoare de Rachete „Zborul” (188) și Corveta „Amiral Petre Bărbuneanu” (260).

Aproximativ 500 de militari de la bordul navelor participante au executat, pe mare, trageri cu sistemele de artilerie de la bord, exerciții de căutare și salvare, exerciții de luptă la suprafață, manevre de remorcaj și reaprovizionare, precum și acțiuni de monitorizare a traficului naval.

„La „Shield Protector 23” au participat cu forțe de sprijin Baza Logistică Navală „Pontica”, Brigada 243 Radioelectronică și Observare „Callatis”, Direcția Hidrografică Maritimă „Comandor Alexandru Cătuneanu”, Centrul de Instruire, Simulare, Evaluare și Jocuri de Război al Forțelor Navale.
Marina Militară Română se adaptează rapid la schimbările mediului de securitate din regiunea Mării Negre și își consolidează capacitatea de reacție pentru asigurarea securității naționale, prin exercițiile desfășurate“ - ua mai precizta reprezentanții Forțelor Navale Române.

Citește și: 

Nava-școală „Mircea” pornește în marșul internațional de instrucție cu studenți ai Academiei Navale și străini, la bord
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii