Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:40 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția de Frontieră Rezultatele măsurilor de prevenire și combatere a infracțiunilor transfrontaliere desfășurate în ultimele zile de către polițiștii de frontieră din sudul și vestul țării

ro

25 Oct, 2023 11:50 736 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: Poliția de Frontieră Română
  • Una dintre aceste acțiuni s-a derulat la nivelul Gărzii de Coastă unde polițiștii de frontieră au executat misiuni aeriene de supraveghere cu drona din dotare, în zona Lacului Sinoe, reținând astfel în vederea indisponibilizării cantitatea de 78 kg pește în valoare de 556 lei, 1.492 m plase monofilament și un motor de barcă în valoare de 1.000 lei.

În perioada 21 - 23 octombrie 2023, polițiștii de frontieră, în cooperare cu lucrători din cadrul altor structuri cu competențe pe linia ordinii și siguranței publice (inspectorate de poliție județene, servicii pentru imigrări județene, Serviciul Poliție Transporturi Maritime etc.) au derulat mai multe activităţi pentru prevenirea și combaterea infracționalității transfrontaliere. Astfel, în zona de competență a Poliției de Frontieră Române au fost constatate peste 220 fapte ilegale și aplicate amenzi contravenţionale în valoare de peste 220.000 lei. Totodată, polițiștii de frontieră nu au permis ieșirea din țară a peste 55 de persoane care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi nu s-a permis ieşirea a 30 cetăţeni români din diferite motive legale, transmite un comunicat din partea Poliției de Frontieră Română.

Una dintre aceste acțiuni s-a derulat la nivelul Gărzii de Coastă unde polițiștii de frontieră au executat misiuni aeriene de supraveghere cu drona din dotare, în zona Lacului Sinoe, reținând astfel în vederea indisponibilizării cantitatea de 78 kg pește în valoare de 556 lei, 1.492 m plase monofilament și un motor de barcă în valoare de 1.000 lei.

Totodată, la nivelul Gărzii de Coastă, au fost efectuate misiuni cu scop preventiv în zona de competență - în porturi, pe comunicații, în zonele adiacente punctelor de frontieră, fiind verificate peste 150 de vehicule și 250 persoane.

De asemenea, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, în perioada 21 - 22 octombrie 2023, în urma verificărilor efectuate pe sensul de intrare în ţară asupra mijloacelor de transport care au tranzitat frontiera de stat, au fost descoperite 1.640 articole de vestimentație susceptibile a fi contrafăcute, în valoare aproximativă de 327.000 lei, fiind întocmite patru dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul  săvârşirii infracțiunii de „punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată”. Bunurile fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Și poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți și Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, ambele din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, au efectuat acţiuni  pe linia combaterii migraţiei ilegale fiind identificată şi oprită în trafic o autoutilitară care transporta migranți. Cu ocazia controlului derulat de către poliţiştii de frontieră au fost descoperiţi 17 migranţi, fiind reţinuţi doi cetăţeni români care au avut rolul de transportatori.

Și la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Borș din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea s-au desfășurat activități specifice de supraveghere a frontierei de stat, fiind observate, în apropierea liniei de frontieră, la aproximativ 100 de metri de Gara Episcopia Bihor, mai multe persoane care se deplasau pe jos în direcția statului vecin. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt 36 cetățeni din Bangladesh, Etiopia, Sudan, Afganistan, Nepal și Maroc, ce intenționau să treacă în mod fraudulos frontiera de stat. Aceştia au intrat legal în România în baza unor documente valabile.

Polițiștii de frontieră din întreaga țară participă la acţiunile în sistem integrat și acţionează în permanenţă pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Totodată, menționăm faptul că aceste acţiuni desfăşurate în sistem integrat de prevenire şi combatere a infracționalității transfrontaliere dar și a migraţiei ilegale sunt realizate în mod continuu, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Traficul de la Granițele României în ultimele 24 de ore. Datele furnizate de autorități
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii