Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:45 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați Dosar penal pentru infracțiunea de nedeținerea licenței de pescuit. Ce spun polițiștii

ro

04 Nov, 2023 10:01 799 Marime text
 Foto cu rol ilustrativ
  • În interiorul acestor plase au fost găsite 32 de exemplare pește, sturion, specia cegă, în greutate totală de circa 30 de kg ce a fost eliberat și redat mediului natural.

În cursul zilei de ieri, 3 octombrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică Galați, împreună cu personal din cadrul Gărzii Naționale de Mediu - Comisariatul Județului Galați, au acționat pe fluviul Dunărea cu o ambarcațiune aparținând celei de-a doua instituție, ocazie cu care au constatat că în zona milei maritime 78, persoane necunoscute ar fi desfășurat activități de pescuit comercial, fără a deține licență și autorizație de pescuit, prin montarea a trei plase de pescuit de tip setcă, în lungime totală de aproximativ 400 de metri. În interiorul acestor plase au fost găsite 32 de exemplare pește, sturion, specia cegă, în greutate totală de circa 30 de kg ce a fost eliberat și redat mediului natural, transmite un comunicat din partea Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de nedeținerea licenței de pescuit/autorizației de pescuit comercial, pescuit recreativ/sportiv, după caz, cea cu privire la pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte de pescuit având ochiul de plasă sub dimensiunile minime legale și a infracțiunii privind pescuitul sau omorârea deliberată a mamiferelor marine sub dimensiunile minime legale, fapte prevăzute și pedepsite de articolul 64 literele a, i și articolul 65 aliniat 1, litera c din Ordonanța de Urgență nr. 23 din 5 martie 2008 privind pescuitul şi acvacultura.

De asemenea, cele trei unelte de pescuit, de tip setcă, au fost ridicate în vederea confiscării.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare pentru combaterea braconajului piscicol pe fluviul Dunărea, precum și în habitatele piscicole naturale, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Accident rutier în Cluj-Napoca. Un bărbat a ajuns la spital. Ce au constatat polițiștii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii