Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:27 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda de Coastă Opt sturioni vii, redați mediului natural. Peste 100 de exemplare eliberate de la începutul anului

ro

22 Sep, 2023 13:19 739 Marime text
Sursă foto: Garda de Coastă
  • ​Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în Rezervația Biosferei Delta Dunării, ocazie cu care au descoperit 820 metri de plase de pescuit și opt exemplare de sturion capturate în ele.
 
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în Rezervația Biosferei Delta Dunării, ocazie cu care au descoperit 820 metri de plase de pescuit și opt exemplare de sturion capturate în ele, transmite un comunicat din partea Gărzii de Coastă.

Peste 100 de exemplare de sturion au fost redate mediului natural, de la începutul anului, de polițiștii de frontieră de la nivelul Gărzii de Coastă, în cadrul mai multor acțiuni desfășurate în zona de competentă.
 
În data de 21 septembrie 2023, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, ocazie cu care au descoperit, în zona insulei K - Golful Musura, înșiruiri de plase în lungime totală de 820 metri cu o captură de 8 exemplare de sturion, în stare vie.
Peștele a fost redat mediului natural, iar plasele tip ohane, în valoare de 6.500 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Tulcea.
 
De la începutul acestui an, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cadrul mai multor acțiuni de prevenire și combatere a braconajului piscicol, au redat mediului natural peste 100 de exemplare din specia sturion, care fac obiectul unor dosare penale aflate în lucru.
 
Cazuri semnificative
 
Polițiștii de frontieră, independent sau în cooperare cu lucrători din cadrul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării au desfășurat în perioada 1 - 6 mai 2023 mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în Delta Dunării, descoperind astfel 278 kilograme de pește, de diferite specii. Peștele a fost pescuit ilegal, iar polițiștii de frontieră au eliberat cele 29 de exemplare vii de sturion, întocmind ulterior 12 dosare penale.
 
În data de 24 mai 2023, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, desfășurând o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în Marea Neagră, au descoperit la aproximativ 2 kilometri în larg, folosind două ambarcațiuni din dotare, două înșiruiri de plase în lungime totală de 680 metri cu o captură de 7 exemplare de sturion, specia păstrugă, în stare vie.
 
În toate cazurile polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni la regimul braconajului piscicol, sub coordonarea unităților de parchet competente, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Știri Constanța: Ce au găsit inspectorii vamali la controlul unei nave sub pavilion Tanzania (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii