Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:38 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda de Coastă Peste 1.000 metri de plase mono-filament cu 243 kilograme de pește scoase dintr-o zonă strict protejată a Biosferei Deltei Dunării

ro

01 Mar, 2024 11:44 475 Marime text
Sursă foto: Garda de Coastă
 
  • Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au scos din lacul Leahova 1750 metri de plase mono-filament cu o captură de 243 kilograme de pește.
     
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au scos din lacul Leahova 1750 metri de plase mono-filament cu o captură de 243 kilograme de pește, potrivit unui comunicat din partea Gărzii de Coastă.

În ziua de 29 februarie 2024, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, ocazie cu care, pe lacul Leahova, au descoperit în apă mai multe plase cu captură de pește în ele.

În urma verificărilor suplimentare s-a constatat faptul că lungimea totală a plaselor din mono-filament este de 1750 metri și cantitatea de pește este de 243 kg, diferite specii.

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăți comerciale de profil, iar plasele au fost ridicate în vederea confiscării de către polițiștii de frontieră și introduse în camera de corpuri delicte a instituției.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de utilizare de plase mono-filament și pescuit în perioada de prohibiție (zonă strict protejată), desfășurând activități specifice pentru identificarea autorilor, a încheiat sursa citată.


Citește și:
În anul 2023, Garda de Coastă și-a îndeplinit toate obiectivele: Comandantul Alexandu Oae – Vom menține și în acest an un sistem eficient de supraveghere a frontierei de stat
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii