Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:57 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pastilă amară pentru Radu Mazăre de la Înalta Curte. Iată ce a decis ieri judecătoarea Mariana Ghena!

ro

20 Feb, 2016 00:00 8850 Marime text
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații
 
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a dispus, ieri, începerea judecăţii în dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost deferit Justiţiei alături de mai multe persoane, printre ele aflându-se fostul viceprimar al Constanţei, Gabi Stan, cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa şi Sorin Strutinsky. Decizia a fost luată de judecătoarea Mariana Ghena şi poate fi atacată cu contestaţie.
 
Tot ieri, Mariana Ghena a decis ca Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky să rămână sub control judiciar.
 
Mai mult decât atât, instanţa i-a respins fostului primar al municipiului Constanţa, ca neîntemeiată, cererea de modificare a controlului judiciar, respectiv de înlăturare a obligaţiei de a nu depăşi limita teritorială a României.
 
De menţionat că tot Mariana Ghena a admis cererea de sesizare a Curţii Constituţionale formulată de Strutinsky, pentru soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor unui articol din Codul de procedură penală.
 
Ieri, instanţa i-a înlăturat din conţinutul măsurii preventive a controlului judiciar obligaţia impusă lui Strutinsky de a nu lua legătura cu martorul Lavinia Anton. Lui Mazăre i-a fost înlăturată din conţinutul măsurii preventive a controlului judiciar obligaţia de a nu lua legătura cu martorul Ionelia Vişan.
 
În cauză, Mazăre este suspectat de luare de mită (trei infracțiuni), de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar şi de conflict de interese în formă continuată (12 acte materiale). În sarcina lui Strutinsky s-au reţinut trei infracțiuni de complicitate la luare de mită.
 
Asta în timp ce fostul viceprimar al Constanţei, Gabi Stan, şi cei cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa sunt bănuiţi de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
În perioada 1990 - 1991, Mariana Ghena a fost judecător stagiar la Judecătoria Tulcea, din circumscripţia Curţii de Apel Constanţa.
 
Citeşte şi 
 
Începe judecata lui Radu Mazăre în dosarul instrumentat de Andrei Bodean, de la DNA (rechizitoriu)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii