Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:38 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Constanţa are nevoie de un stadion adevărat, nu de bălării, şobolani şi căpuşe!

ro

27 May, 2017 00:00 3350 Marime text
Ca unul care a fost martor, de pe un stadion „Farul“ plin, într-o atmosferă de vis, la multe meciuri memorabile (atât ale FC Farul, cât şi ale echipei naţionale), am mereu o strângere de inimă când intru acum pe arena constănţeană şi văd în ce hal a ajuns.

Falimentul FC Farul a atras după sine şi „prăbuşirea“ complexului sportiv (nu mai e mult până să se vorbească şi la propriu de acest deznodământ, fără ghilimele). Văduvit de reparaţii şi de lucrări de întreţinere încă de când echipa era în viaţă, starea stadionului s-a degradat apoi constant, în condiţiile în care statutul său juridic încă nu era definitivat.

Nu-i vorbă, cei de la SSC Farul şi suporterii şi-au unit eforturile şi au participat la mai multe acţiuni de igienizare, iar DJST Constanţa a desfăşurat, anul trecut, prin intermediul unei firme specializate, o acţiune de stârpire a şobolanilor, dar acestea au avut doar efect temporar. Arena şi-a pus din nou masca hâdă şi a reintrat sub tirania buruienilor cât casa, a şobolanilor şi a căpuşelor.

Numai sport să nu faci într-o aşa atmosferă, bruiată şi de diferite persoane dornice de distracţie pe stadion. Sportivii şi antrenorii se plâng pe bună dreptate de condiţiile vitrege de care beneficiază în timpul pregătirii. Vii să faci sport şi ţi-e frică să nu te îmbolnăveşti sau să nu te accidentezi. Sportivi de înaltă performanţă se antrenează în condiţii greu de imaginat. Încet-încet însă, începe să se limpezească statutul juridic al complexului sportiv (proprietate publică a statului român, prin Ministerul Tineretului şi Sportului). FC Farul, prin administratorul judiciar, nu mai are drept de folosinţă gratuită asupra arenei, iar, la începutul lunii viitoare, se va face predarea către MTS.

Ce se va întâmpla însă apoi cu stadionul? Consiliul Judeţean Constanţa a votat că doreşte să-l preia el, dar şi Consiliul Local Municipal are intenţii în acest sens. Decizia îi va aparţine ministerului. Oricare va fi următorul administrator, un lucru e cert: Constanţa are nevoie de un stadion adevărat, nu de bălării, şobolani şi căpuşe! Să vedem însă ce se va realiza şi când. Aşa cum arată acum, stadionul e o pată pe obrazul sportului constănţean, oricum suferind la capitolul infrastructură. Şi e păcat!
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii