Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:08 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorul Sorin Constantinescu, fostul șef al DNA Constanța, eliberat din funcţie, prin pensionare!

ro

29 Apr, 2024 16:51 937 Marime text


Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către Președintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, a lui Sorin Constantinescu, procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Constanța. 

Procurorul  Sorin Constantinescu face parte din grupul magistraților care și-au anunțat plecarea de la DNA Constanța după ce, la data de 6 februarie 2024, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât delegarea în funcția de procuror șef al Serviciului teritorial Constanța din cadrul Direcției Naționale Anticorupție a lui Stanciu Mihai Alexandru, prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

Noi procurori la DNA Constanța, în locul lui Andrei Bodean și Constantin Conortos! Ciprian Bodu, Vasile Abagiu, și Dan Haralambie, rămân pe poziții

Amintim, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, la data de 16 aprilie 2024, încetarea activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța a lui Bodean Andrei, fostul șef al DNA Constanța, începând cu data de 07.05.2024 și continuarea activității la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța (unitate de parchet de unde provine), începând cu aceeași dată.
 
De asemenea, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât încetarea activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța a procurorului Conortos Constantin, începând cu data de 07.05.2024 și continuarea activității la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța (unitate de parchet de unde provine), începând cu aceeași dată.
 
Cele două decizii au fost luată cu majoritate de voturi: 4 da și 1 vot nu.
 
Cei doi magistrați își vor continua activitatea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, începând cu data de 7 mai 2024.   

 Potrivit datelor noastre, ceilalți trei procurori, din grupul celor cinci care și-au anunțat inițial plecarea din DNA, respectiv Ciprian Bodu, Vasile Abagiu, și Dan Haralambie își vor continua activitatea la DNA Constanța.

PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:  

Ce averi au procurorii Vasile Iftinchi și Stoica Elena, propuși să lucreze la DNA Constanța, după plecarea lui Bodean Andrei și Conortos Constantin (DOCUMENTE) 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii