Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:56 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Superliga 2023/2024 Farul Constanța a remizat cu FC Botoșani și s-a calificat în play-off. Ce a spus Gică Popescu

ro

08 Mar, 2024 22:05 1158 Marime text


Farul Constanța, campioana în exercițiu a României, a disputat astăzi, 8 martie 2024, meciul din etapa a 30-a a Superligii 2023/2024 (ultima din sezonul regular), în deplasare cu FC Botoșani, „lanterna roșie“.

A fost o partidă capitală pentru „marinari“ în ce privește calificarea în play-off, Farul (care ocupa locul cinci înaintea meciului) fiind una dintre cele cinci formații care se luptau pentru ultimele două poziții din Top 6.

Meciul s-a încheiat la egalitate, 0-0, rezultat care i-a permis formației de pe litoral să se califice în play-off, alături de Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Au evoluat:

FC Botoșani (antrenor, Bogdan Andone): Ducan - Benzar, Miron, Celea (90 Șeroni), Țigănașu (84 Dragomir) - David (86 Margiotta), Dican, I.Filip - Florescu, Lopez, Kaprof (84 Mouaddib). Rezerve: Kukic - Sadiku, Petro, Gligor, Ferreira, Ofosu, L.Fulop.

Farul Constanța (manager tehnic, Gheorghe Hagi): Buzbuchi - Dussaut (73 Dănuleasă), Boli, M.Popescu, Kiki - Deaconu (60 Queiros), Nedelcu (40 Gustavo), Vînă (73 Grameni) - Grigoryan, L.Munteanu, Rivaldinho (60 Ganea). Rezerve: Mușat, Răfăilă - Casap, Andronache, Grosu, Budescu, Cojocaru.
 
Din minutul 77, Farul a jucat în inferioritate numerică, după ce Grigoryan a primit cartonașul roșu, în urma a două avertismente. 

Farul este din nou între cele mai bune formații ale Superligii după ce și-a îndeplinit primul obiectiv din acest sezon, calificarea în play-off. "Marinarii" au remizat la Botoșani, 0-0, obținând punctul de care aveau nevoie pentru calificare. O partidă foarte disputată, în care presiunea rezultatului și-a spus cuvânt în multe momente. Farul a avut in gol anulat în min.49, apoi Grigoryan a primit ușor două cartonașe galbene după două faulturi la 45, respectiv 80m de propria poartă și implicit cartonașul roșu ! Chiar și cu un jucător mai puțin, Farul a păstrat rezultatul de pe tabelă și a obținut o binemeritată calificare în play-off, se arată pe site-ul oficial al Farului.

Declarația lui Gheorghe Hagi.

Cele cinci meciuri de azi s-au încheiat cu rezultatele:

CFR Cluj – FC Hermannstadt 1-0
Petrolul Ploiești – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 1-2
FC Voluntari – U Cluj 0-0
FC Botoșani – Farul 0-0
Dinamo – UTA 1-0.

Clasament pentru play-off (înainte de înjumătățirea punctelor):
  1. FCSB – 64p (29m)
  2. CFR Cluj – 53p
  3. Rapid – 52p (29m)
  4. Universitatea Craiova – 46p (29m)
  5. Farul – 43p
  6. Sepsi OSK – 43p.
La finalul meciului de la Botoșani, Gheorghe Popescu, președintele Farului, a declarat:

A fost un punct muncit. În seara asta, a trebuit să suferim pentru a intra în play-off. Din păcate, a trebuit să așteptăm până în ultima etapă. Am avut posibilitatea în meciurile anterioare de acasă, cu Galați, cu Cluj, cu Dinamo, să facem punctele necesare, însă de mule ori în fotbal e nevoie suferi, să muncești foarte mult, așa cum am făcut noi în seara asta, pentru a acumula puncte și a-ți îndeplini obiectivul.

În acest an, am suferit ca joc, dar și ca efectiv, neputând alinia la fiecare meci 11-le pe care și l-ar fi vrut Gică. Și acum, am avut foarte multe absențe, plus accidentarea lui Nedelcu în prima repriză, apoi cartonașul roșu al lui Narek. A trebuit să muncim punctul foarte mult. Sperăm ca în play-off să arătăm diferit. Ne bucurăm de acest punct și de accederea în play-off. 

În continuare, în primă fază vrem să ne revenim și să recuperăm cât mai mulți jucători dintre cei pe care-i avem accidentați. În play-off, ne propunem bineînțeles un loc cât mai sus.  


Restul meciurilor din etapa 30:

Sâmbătă, 9 martie, ora 20.00
Rapid – FCSB
 
Duminică, 10 martie, ora 20.45
FCU 1948 Craiova - Universitatea Craiova
 
Luni, 11 martie, ora 20.00
Oțelul Galați - Poli Iași.

Sursa foto: Farul Constanța

Citește și:


Superliga 2023/2024
Farul Constanța, meci capital la Botoșani, Vineri, 8 martie 2024, se stabilesc ultimele calificate în play-off
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii