Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:02 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constantin a fost la Bucureşti să vorbească pe lângă BPN Stavrositu - „Cred că voi câştiga"

ro

01 Nov, 2011 01:00 2599 Marime text
DESCHIDERE.jpgÎntre principalii artizani ai competiţiei de la CCL-ul de pe 5 noiembrie au început negocierile. Surse din partid susţin că acestea au fost iniţiate de deputatul Maria Stavrositu, care i-ar fi propus colegului său de partid şi de Cameră, Constantin Chirilă, să-şi promoveze cei mai buni oameni pe proiectul existent la municipiu, iar el să se ocupe în continuare de colegiul rural în care a candidat în 2008.

Preşedintele Comisiei de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor (CODA), Mihai Petre, joacă rolul omului foarte ocupat în aceste zile premergătoare Consiliului de Coordonare Local (CCL). Oficial este ocupat cu înregistrarea candidaturilor, revizuirea delegaţilor, neoficial unele voci îi impută faptul că ar umbla la schimbarea delegaţilor. L-am întrebat aşadar în ce condiţii pot fi schimbaţi delegaţii la CCL, iar răspunsul a venit cât de poate de prompt: „delegaţii pot fi înlocuiţi în caz de deces, demisie, boală sau dacă sunt plecaţi din localitate în timpul alegerilor".

Nu avem prezidenţiabili anunţaţi, avem echipe

Chiar dacă niciunul dintre prezidenţiabili nu şi-a înscris oficial candidatura, echipele lor freamătă la propriu. „Au fost trecuţi pe lista delegaţilor oameni care au intrat în partid de dată recentă. Acum, nu mai sunt docheri printre delegaţi, sunt prietenii prietenilor unor patroni de restaurante", susţine un democrat-liberal. Deocamdată, niciunul dintre membri CODA nu a răspuns oficial acestor acuzaţii de schimbare a delegaţilor şi de provocare a competitorilor.

Constantin Florian a fost la Bucureşti degeaba

Ieri, a avut loc la Bucureşti Biroul Permanent Naţional, prilej cu care, cu mic cu mare, şi-au făcut apariţia în capitală şi o parte dintre liderii de la Constanţa. Printre ei s-a făcut remarcat cu prezenţa şi Florian Constantin, care de fiecare dată a declarat că nu se va lăsa călcat în picioare şi va merge până la capăt, cel puţin în competiţia de la municipiu. Într-un treacăt, colegul său, Gigi Chiru, ar fi aruncat însă o vorbă celor prezenţi... care răstoarnă cu 180 grade planurile lui Constantin. Cel mai probabil, acesta nici nu va intra sâmbătă în competiţie.

Stavrositu negociază cu Chirilă

Între principalii artizani ai competiţiei de la CCL-ul de pe 5 noiembrie au început negocierile. Surse din partid susţin că acestea au fost iniţiate de deputatul Maria Stavrositu, care i-ar fi propus colegului său de partid şi de Cameră, Constantin Chirilă, să-şi promoveze cei mai buni oameni pe proiectul existent la municipiu, iar el să se ocupe în continuare de colegiul rural în care a candidat în 2008. Rămâne de văzut ce decizie va lua Titi Chirilă, cert este că Stavrositu pare destul de stăpână pe situaţie şi ar fi declarat în mai multe medii interne că va câştiga net în faţa lui Chirilă, iar cu Florian Constantin va intra în al doilea tur în cazul în care acesta nu se va retrage.

Ultimă oră

La finalul închiderii ediţiei, contactat telefonic, deputatul Maria Stavrositu gonea pe autostradă, spre Constanţa, unde urma să-şi înregistreze la secretariatul CODA candidatura la funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii