Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:31 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Local Constanța votează PUZ-ul pentru construirea parcării supraetajate de la Casa de Cultură (DOCUMENT)

ro

22 Apr, 2024 17:00 771 Marime text
  • Valabilitatea PUZ este de 5 ani de la data aprobării proiectului.
 
Consiliul local al municipiului Constanţa este convocat în şedinţă ordinară, vineri, 26.04.2024, ora 12.00.

Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.

Pe ordinea de zi se află mai multe proiecte printre care și Proiect de hotărâre nr. 208/2024 privind aprobarea Planului urbanistic zonal Parcare supraetajată – Casa de Cultură, iniţiator UAT municipiul Constanţa.
 
Conform proiectului pus în dezbatere de consilierii locali, zona studiată are o suprafață de 3,5 hectare și este situate în cartierul Casa de Cultură, fiind delimitată de bulevardele Alexandru Lăpușneanu, aleea Daliei și alei carosabile. Valabilitatea PUZ este de 5 ani de la data aprobării proiectului.
 
Prin documentația PUZ se propun noi zoned funcționale astfel:
  • În vest, se propune subzona funcțională ZRL 4m – Subzona locuințelor colective medii (P+3,4) sau medii și înalte (P+3-P+10), situate în ansambluri preponderant rezidențiale
  • În zonele destinate circulațiilor se propune subzona funcțională ZRT 1 – subzone transporturilor rutiere, sub-subzona ZRT 1m – circulații rutiere și amenajări aferente
  • În partea de est, suprapus parcului „Regina Maria” se propune următoarele zone
    • Zona funcțională ZRV1am – parcuri, grădini publice orășenești și de cartier și fâșii plantate publice
    • Zona funcțională ZRFm – zona activităților legate de culte
Utilizările admise conform PUZ sunt parcaje publice la sol și subterane, construcții, instalații și amenajări aferente traficului rutier, unități de întreținere și depozitare aferente traficului rutier, spații destinate circulației pietonale, mobilier urban, corpuri de iluminat stradal, spații verzi, piste pentru biciclete, semnalizări prin panouri și luminoase, conform legislației în vigoare.
 
Primăria Constanța vrea să construiască cu fonduri împrumutate de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) mai multe parcări supraetajate în municipiu. Una dintre urmează să fie edificată în zona Casa de Cultură, pe o suprafață de 3,5 hectare, pe terenul delimitat de Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, Aleea Daliei și aleile carosabile din zonă.
 
Municipalitatea a emis, în data de 26 august 2022, Certificatul de Urbanism nr. 1923, care vizează elaborarea unui Plan Urbanistiz Zonal pentru parcarea supraetajată de la Casa de Cultură, care se va ridica în vecinătatea blocurilor L127, L 128 și L 126.
 
Amintim că, în data de 11.08.2022, ora 12:00, comisia tehnică de amenajarea teritoriului și urbanism s-a întrunit în sala de ședințe din bd. Tomis nr. 51, etaj 1, iar pe ordinea de zi se afla și „PUZ – parcare supraetajată zona Casa de Cultură, inițiator UAT Constanța – etapa I - Situația existentă - disfuncționalități, analiză SWOT”.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și: 
 
Primăria Constanța a eliberat ceritifcatul de urbanism pentru realizarea PUZ-ului necesar pentru parcarea supraetajată de la Casa de Cultură
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii