Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:34 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bloc de nouă etaje în Tomis Plus Galani şi Arproex forţează pe ultimă sută de metri intrarea în legalitate!

ro

22 Oct, 2016 00:00 10960 Marime text
După ce şi-a construit în cartierul Tomis Plus un bloc de nouă etaje, interpretul de muzică grecească Ionuţ Galani şi societatea Arproex SRL au reuşit să şi intre în legalitate cu imobilul, obţinând vineri, 21 octombrie, Certificatul de urbanism nr. 3.088 pentru proiectul „Construire imobil locuinţe colective D+P+8+9E“, de pe bulevardul Tomis nr. 425, parcela 287, lot 23/2/1 din Constanţa. Asta după ce lipsa actelor nu i-a împiedicat pe investitori să dea drumul construcţiei şi să şi finalizeze lucrările la blocul de nouă etaje.
 
Contactat telefonic de redactorii cotidianului ZIUA de Constanţa, cântăreţul de muzică grecească a precizat că nu a avut niciun amestec în construcţia blocului, de acest lucru ocupându-se o firmă specializată.
 
„Eu nu mă ocup de bloc, eu am avut doar terenul şi o firmă s-a ocupat de construirea blocului. Eu am avut terenul şi mi s-au dat nişte apartamente acolo. Nu e blocul meu. Este o societate care face blocuri, eu nu am nicio treabă cu asta. Eu am avut doar terenul. Ştiu că este o problemă cu eliberarea certificatelor în Constanţa, dar eu nu m-am ocupat de asta“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, Ionuţ Galani.
 
Firma care a construit blocul de nouă etaje a spus că, odată obţinut certificatul de urbanism, nu mai este nicio problemă cu privire la documentaţia necesară. „Nu mai este nicio problemă în legătură cu documentaţia. Nu s-a început încă vânzarea apartamentelor, dar se va începe. Preţurile depind de tipul apartamentului“, a declarat şi reprezentantul societăţii Arproex SRL.
 
Reamintim că interpretul de muzică grecească Ionuţ Galani şi SC Arproex SRL au realizat proiectul „Construire imobil D+P+8- 9 etaje locuinţe colective“, în cartierul Tomis Plus, strada Madrid.
 
Imobilul studiat, cu număr cadastral 242851, are o suprafaţă de 1.000 mp, fiind amplasat în intravilanul municipiului Constanţa, zona Tomis Plus, strada Madrid, parcela 287, lot 23/2/1. Potrivit unui memoriu depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa pentru eliberarea avizelor necesare, vecinătăţile blocului sunt: la est - alee carosabilă şi parcare, la nord - proprietate privată, la sud - proprietate privată lot 23/2/2, la vest - strada Madrid.
 
Funcţiunile sunt repartizate astfel: la demisol - parcare cu nouă locuri, la parter - patru apartamente de două camere, la etaje - câte cinci apartamente pe nivel (un apartament de o cameră, un apartament de două camere şi trei apartamente de trei camere). La etajul şase sunt realizate şase apartamente (un apartament de o cameră, două apartamente de două camere şi trei apartamente de trei camere), iar la etajul nouă - două apartamente a câte trei camere fiecare.
 
Finisajele interioare pentru spaţiile de locuit cuprind pardoseli ceramice în holuri, bucătării, băi şi balcoane şi pardoseli cu parchet în camerele de zi şi dormitoare. Pe pereţi s-au realizat vopsitorii lavabile pe gleturi de ipsos, în holuri şi în camere. Tâmplăriile interioare sunt din PVC, cu finisaj ce imită stejarul, se arată în memoriu.
 
Finisajele exterioare sunt următoarele: tencuieli structurate cu vopsele lavabile aplicate pe termosistem, tâmplărie din PVC cu geam termopan, glafuri mozaicate, balustrade din inox. Viitoarea construcţie va avea o structură din cadre de beton armat. Pe terenul rămas liber de construcţii din jurul imobilului se vor amenaja spaţii verzi: gard viu şi arbuşti ornamentali. Precizăm că la nivelul solului vor fi amenajate 38 de locuri de parcare.

Cine este Ionuţ Galani

Născut pe 10 iunie 1978, absolvent al Şcolii Populare de Arte Constanţa (actualul Centru Cultural „Teodor T. Burada“), Ionuţ Galani şi-a obişnuit ascultătorii cu încântătoarele acorduri de muzică grecească live, acompaniat de trupa de dansuri Asteria. Artistul şi-a înfiinţat propria trupă - Galani Band -, care, împreună cu faimosul ansamblu de dansuri Asteria, încântă publicul cu melodii greceşti arhicunoscute, într-o versiune şi interpretare cât mai apropiate de original.
 
Povestea sa este una specială şi datorită faptului că a trăit la Constanţa în preajma regretatului actor Jean Constantin, care i-a lăsat moştenire multe dintre obiectele sale preferate, printre care şi barca.
 
Firma Arproex SRL a fost înfiinţată în 2008, având sediul social în municipiul Constanţa, pe strada B.P. Hasdeu nr. 118. Potrivit Registrului Comerţului, are un capital social de 200 de lei, integral vărsat în 20 de părţi sociale. Asociat unic al societăţii este Dinu Bălan, născut pe 20.11.1982, în Constanţa, care are şi funcţia de administrator al societăţii. Potrivit codificărilor CAEN, firma se ocupă de „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 22 Oct, 2016 19:08 Despre ce vorbim?abia si-au obtinut certificatul de urbanism!urmeaza avizele si abia apoi,autorizatia de construire,ca sa se poata demara inceperea de lucrari.toata procedura poate dura cateva luni bune, sau mai mult...iar in realitate constructia este finalizata?!ce face Primaria?Inspectoratul de Stat in Constructii?unde sunt ?
  • George 22 Oct, 2016 08:51 Pai daca blocul e construit APM este obligata sa dea respingere la cererea de eliberarare a actului de reglementare conf legii