Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:53 24 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În luna martie, zidul de sprijin s-a prăbușit Locatarii de pe strada Ionel Teodoreanu din cartierul Palazu Mare, nemulțumiți de lucrările făcute de mântuaială lângă blocul lor (GALERIE FOTO+VIDEO

ro

19 Apr, 2024 15:08 1034 Marime text
  • Monica Roman, președintele Asociației de Proprietari "Gloria", a declarat ca în blocul afectat de noua investiție sunt 26 de apartamente.
  • Zidul de susținere s-a surpat, pe 18 martie, iar muncitorii au fugit din șantier.
 
În luna martie, zeci de locatari de pe strada Ionel Teodoreanu din cartierul Palazu Mare s-au trezit cu alunecări de teren chiar lângă fundația blocul lor.
 
De vină au fost muncitorii unei firme care săpau fundația unei noi clădiri. La acel moment, oamenii din zonă au anunțat autoritățile competente și au declarat că nu se mai simt în siguranță în propriile locuințe.
 

„De câteva zile, firma a consolidat malul surpat, însă joi, 18 aprilie, muncitorii au turnat beton direct peste mocirlă. Vineri, se chinuiau să scoată cu niște pompe apa de pe fundația turnată“, ne-a povestit Monica Roman, președintele Asociației de Proprietari "Gloria".

 
Zidul de susținere s-a surpat, pe 18 martie, iar muncitorii au fugit din șantier. În februarie, oamenii au sesizat autoritățile, dar nimeni nu a luat nici o atitudine. Monica Roman, președintele Asociației de Proprietari "Gloria", a declarat ca în blocul afectat de noua investiție sunt 26 de apartamente.  "Lucrarea a inceput pe 22 februarie și luni s-a simțit ca un cutremur. Am sunat la 112 deoarece s-a pus problema  evacuării blocului nostru. Pompierii ne-au spus să intrăm în bloc și că vor veni la fiecare oră când va fi nevoie" a spus Monica Roman.
 
Oamenii din zonă au anunțat autoritățile competente și susțin, pe bună dreptate, că nu se mai simt în siguranță în propriile locuințe.
 
Reamintim că marți, 19 martie 2024, deputatul USR Stelian Ion s-a deplasat la fața locului pentru a vedea amploarea problemei. Deputatul USR a spus că investitorul a săpat fără a ține cont de distanța dintre blocul locuit și cel la care se sapă fundația.
 

„Se încalcă legea, asa cum se întâmplă des în Constanța. Oamenii au sesizat încă din 2019 că nu e în regulă să se facă dezbateri publice de ochii lumii, să nu se respecte distanța dintre  blocuri. Iată și Palazu Mare a fost transformat într-un cartiet oribil, în care blocurile sunt lipite de case. Consilierii PNL și PSD nu respectat PUZ-ul. Arhitectul șef al primariei Constanța s-a transformat în avocatul investitorilor. În Constanța tot mai multe persoane sunt afectate de certificatele se urbanism emise de primărie. Cum e posibil ca Inspectoratul de Construcții să fie condus de mâna dreaptă a lui Mazăre?", a mai punctat deputatul USR Stelian Ion.

 
 
Primăria Constanța, despre imobilul situat pe strada Ionel Teodoreanu
 
 
Polițiștii locali de la Serviciul Disciplina în construcții au mers la fața locului, efectuează verificări în continuare, dar așteaptă răspunsul Inspectoratului de Stat în Construcții, instituția abilitată să exercite controlul de stat în domeniul construcţiilor.
 
În funcție de rezultatul expertizei cu privire la lucrarea de săpătură, polițiștii locali vor dispune, dacă este cazul, măsurile corespunzătoare.


 

Construcția se edifică în baza unei autorizații de construire valabile. Autorizația a fost emisă în 09.11.2022, termenul de valabilitate al acesteia este de 12 luni, timp în care trebuiau începute lucrările de execuție autorizate. Vorbim despre construire imobil  D+P+3 E locuințe colective, împrejmuire teren și organizare șantier. Lucrările au început în data de 01.11.2023 și durata de execuție a acestora este de 36 de luni.

Precizăm, de asemenea, că este vorba despre același investitor, atât la nr. 30 D, cât și la nr. 32, imobil care ar putea fi afectat de execuția lucrărilor.
 
Sursa foto: Monica Roman, președintele Asociației de Proprietari "Gloria"
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:
 
Situație disperată, semnalată autorităților din Constanța Investitorul RENT MOB.RO SRL, acuzat că pune în pericol viața a zeci de locatari pe strada Ionel Teodoreanu din cartierul Palazu Mare (GALERIE FOTO+VIDEO)

LIVE VIDEO + TEXT: Locuitori de pe strada Ionel Teodoreanu din Palazu Mare disperați din cauza alunecării de teren. Monica Roman - „S-a simțit ca un cutremur” (GALERIE FOTO + VIDEO)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii