Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi precizări legate de tranzacţia dintre Centrul Medical „Policlinico di Monza“ SRL şi Cardioscan SRL

ro

20 Oct, 2017 00:00 5129 Marime text
În luna iulie a acestui an, Centrul Medical „Policlinico di Monza“ SRL, care operează Spitalul Monza, una dintre cele mai mari unităţi medicale de chirurgie cardiovasculară şi cardiologie intervenţională din România, a preluat Cardioscan SRL din Constanţa, aflat sub contract cu Spitalul Judeţean Constanţa. La acel moment, tranzacţia ne-a fost confirmată telefonic de Monica Daniela Gaitanidis Făgădău, soţia primarului municipiului Constanţa, acţionar la Cardioscan SRL, însă aceasta nu a dorit să ofere alte detalii legate de vânzarea acţiunilor deţinute către Centrul Medical „Policlinico di Monza“ SRL.
 
Contractul a fost semnat de preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Monza, Carmen Drăgan, cu cei doi acţionari ai Cardioscan, Monica Gaitanidis Făgădău şi Bogdan Mut-Vitcu, medic cardiolog adus de la Timişoara de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu.
 
Potrivit profit.ro, Cardioscan a încheiat anul 2016 cu un profit net de 767.515 lei, la o cifră de afaceri de aproape 4 milioane de lei. Spitalul Monza a fost deschis în iulie 2012, în urma unei investiţii de 40 de milioane de euro, având ca specializare iniţială chirurgia cardiovasculară. Ulterior, au fost adăugate noi specialităţi precum neurochirurgie, urologie, pediatrie.

Ce decizii a mai adoptat AGA Cardioscan?

Recent, în Monitorul Oficial a fost publicată decizia 4/18.09.2017 a asociatului unic al societăţii Cardioscan, Pouclinico Di Monza - Casa di Cura Privata S.P.A., persoană juridică organizată conform legilor din Italia, cu sediul în Italia, Milano (MI), Viale Lunigiana nr. 46, înscrisă în Repertoriul Economico-Administrativ, în calitate de asociat unic al Societăţii Centrul Medical Policlinica di Monza SRL. Societatea este legal reprezentată prin De Salvo Massimo Antonino, cetăţean italian născut la Milano, Italia, la data de 8.11.1977, în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie.
 
Hotărârea publicată în Monitorul Oficial s-a luat având în vedere: decizia asociatului unic nr. 3/14.06.2017 prin care s-a decis achiziţionarea de la asociaţii Monica Daniela Gaitanidis Făgădău şi Bogdan Mut-Vitcu a întregii participaţii deţinute în cadrul societăţii Cardioscan SRL, persoană juridică română, cu sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Tomis nr. 145, în incinta Spitalului Judeţean Constanţa, judeţul Constanţa, înregistrată la Registrul Comerţului din Constanţa (denumită în continuare „Cardioscan“); rezoluţia nr. 22778/05.09.2017, Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa ca urmare a neîndeplinirii dispoziţiilor art. alin. 2 din Legea nr. 31/1990; dispoziţiile hotărârilor Adunării Generale a Asociaţilor Cardioscan - SRL nr. 1/21.06.2017, respectiv 2/18.08.2017.
 
Astfel, în vederea alinierii cu dispoziţiile legale în vigoare şi completării celor deja decise, în şedinţa din data de 18.09.2017, ce a avut loc la sediul societăţii, şi cu participarea în calitate de invitat a lui Carmen Drăgan, cetăţean roman, născută la data de 29.12.1955, domiciliată în Bucureşti, Sectorul 6, s-au decis următoarele: aprobarea majorării capitalului social al Cardioscan de la 1.200 de lei la 1.250 de lei, cu suma de 50 de lei, prin emiterea unui număr de cinci părţi sociale noi, la valoarea nominală de 10 lei şi cu o valoare totală de 50 de lei, care vor fi subscrise şi vărsate de către Carmen Drăgan.
 
Ca urmare a majorării, capitalul social al Cardioscan este de 1.250 de lei, divizat în 125 de părţi sociale indivizibile, având o valoare nominală de 10 lei fiecare, structurat după cum urmează: Centrul Medical „Policlinico di Monza“ - SRL deţine 120 de părţi sociale, în valoare nominală de 10 lei fiecare şi în valoare totală de 120 de lei, reprezentând 96% din capitalul social total al societăţii; Carmen Drăgan deţine cinci părţi sociale, în valoare nominală de 10 lei fiecare şi în valoare totală de 50 de lei, reprezentând 4% din capitalul social total al societăţii; modificarea aprobării Actului Constitutiv actualizat al societăţii Cardioscan SRL şi împuternicirea lui Carmen Drăgan în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie, în vederea îndeplinirii tuturor formalităţilor necesare pentru a duce la îndeplinire operaţiunile mai sus menţionate, semnării actului constitutiv actualizat al societăţii Cardioscan - SRL sau orice document va fi necesar în vederea finalizării procedurii de achiziţionare de părţi sociale.

Contract până în 2026!

În 2011, SCJU a organizat licitaţie pentru serviciile de imagistică din cadrul spitalului. Contractul nr. 24949, cu o durată de 15 ani (2011-2026), semnat la data de 7 octombrie 2011, a avut ca lider de asociere Pozitron, iar ca parteneri, Cardioscan şi Medimar.

Cardioscan SRL, cu sediul în Constanţa, a fost înfiinţată în 2013, avându-i ca asociaţi pe Daniela Monica Gaitanidis Făgădău (soţia primarului Constanţei), cu 5%, şi pe Bogdan Mut-Vitcu, cu 95%. Firma are sediul social în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. 

Dacă Monza preia contractul Cardioscan, asta înseamnă că au posibilitatea fie să-l renegocieze, fie să-l ducă mai departe până în 2026. Interesant este însă în ce condiţii vor accepta preluarea şi operarea acestui contract, în condiţiile în care spitalul are şi nu are bani.
 
Nu mai departe de anul trecut, Cardioscan făcea demersuri să primească un buget de 50.000 - 60.000 de euro pe lună de la Consiliul Judeţean via spital pentru efectuarea intervenţiilor. 

Despre Centrul Medical „Policlinico di Monza“ SRL  

Potrivit Registrului Comerţului, Centrul Medical „Policlinico di Monza“ SRL s-a înfiinţat în anul 2009, la Bucureşti, şi are un capital social subscris de 108.130.520 de lei. Asociaţi persoane juridice: Policlinico di Monza - Casa di Cura Privata SPA din Milano, Italia. Persoane împuternicite sunt: Carmen Drăgan, care deţine funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie, dar şi calitatea de administrator şi De Salvo Massimo Antonino - administrator şi membru în CA-ul societăţii.

Citeşte şi:

Din culisele tranzacţiei realizate de Monica Gaitanidis Făgădău şi dr. Bogdan Mut şi Centrul Medical „Policlinico di Monza“, noul acţionar unic al Cardioscan Ce spune conducerea Spitalului Judeţean despre contractul care expira în 2026
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii