Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:58 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bani mai mulţi pentru părinţii care se întorc mai devreme la serviciu. Creşte stimulentul de inserţie

ro

29 Mar, 2017 11:29 28548 Marime text
De la 1 aprilie se majorează cuantumul stimulentului de inserţie primit de părinţii care se întorc mai devreme la serviciu din concediul de creşterea copilului.

Astfel, de la 1 aprilie se va majora la 650 lei cuantumul stimulentului de inserție, conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 6/2017, dreptul fiind acordat părinților care se întorc la activitatea profesională înainte de finalizarea concediului pentru creșterea copilului. 

Menţionăm că acest stimulent a fost mărit de la 1 februarie de la 531,25 de lei la 616,25 lei. 

Acordarea stimulentului de inserție încetează în momentul în care copilul împlinește doi ani (respectiv trei ani, în cazul copilului cu handicap). Pe de altă parte, în cazul în care părinţii se întorc la serviciu cu minimum 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de doi ani (respectiv trei ani, în cazul copilului cu handicap), acordarea stimulentului se prelungește până când copilul împlinește trei ani (respectiv patru ani, în cazul copilului cu handicap). 

Stimulentul de inserție poate fi cerut de oricare dintre cei doi părinți ai copilului şi se poate solicita pentru fiecare naștere.

În ceea ce priveşte indemnizația lunară pentru creșterea copilului, aceasta se stabileşte în prezent în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului.

Totodată, aceasta nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată.

De la 1 februarie 2017, după majorarea la 1.450 de lei  a salariului mimin a crescut și indemnizația minimă pentru creșterea copilului, care a ajuns să fie de 1.232,5 lei.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii