Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modificări ale indemnizaţiei pentru creşterea copilului analizate de Guvern

ro

08 May, 2017 19:30 4517 Marime text
Guvernul are în vedere o serie de măsuri care să aducă mai mulți bani la buget pentru a acoperi creșterile de salarii și pensii, printre care şi plafonarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului. Potrivit Realitatea.net, guvernul propune ca, în vederea utilizării eficiente a resurselor bugetare alocate pentru prestaţii sociale, să fie implementată plafonarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului (ICC) la un nivel maxim cuprins între 5.000 – 10.000 lei, dar şi introducerea cardului social de beneficii.
 
Indemnizația lunară pentru creșterea copilului este în prezent în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată (mai precis, indemnizaţia minimă este de 1.235 lei).
 
O altă modificare pe care Guvernul o are în vedere ar fi, potrivit vicepremierului Sevil Shhaideh, posibila prelungire a perioadei de acordare a indemnizației, de la 2 ani la 4 ani. Shhaideh a mai spus că analiza va fi terminată în semestrul 2, astfel încât eventualele modificări să fie luate în calcul pentru construcția bugetului pentru 2018, mai transmite realitatea.net. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii