Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:53 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intalnirea lui Titus Corlatean cu elevii germani

ro

20 Apr, 2010 17:21 774 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ

Titus Corlăţean, preşedintele Comisiei pentru politică externă, s-a întâlnit marţi, 20 aprilie a.c., la Salonul Alb, cu un grup de elevi şi profesori din Neu Ulm - Germania şi de la Liceul German Goethe din Bucureşti.
Vizita oaspeţilor germani în România s-a realizat datorită parteneriatului în domeniul educaţiei existent între Institutul Român pentru Drepturile Omului (IRDO) şi Liceul Goethe din Bucureşti.
Senatorul Titus Corlăţean a prezentat elevilor activitatea şi atribuţiile Comisiei pentru politică externă precum şi principalele elemente de interes referitoare la funcţionarea Parlamentului din România. De asemenea, a fost prezentată şi situaţia relaţiilor româno-germane, precum şi sistemul constituţional român care prevede asigurarea reprezentării parlamentare a tuturor minorităţilor naţionale, inclusiv a celei germane.
Elevii şi profesorii germani au adresat întrebări vizând desfăşurarea şedinţelor Comisiei pentru politică externă cât şi modul de atribuire a mandatelor în Parlament pentru minorităţile naţionale.
După încheierea întâlnirii, elevii şi profesorii au făcut o vizită de prezentare a clădirii Palatului Parlamentului şi au asistat la dezbaterile din plenul Senatului.

20 aprilie 2010

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii