Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:59 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisia pentru egalitate de sanse din Senat 17.05.2011

ro

17 May, 2011 23:04 1118 Marime text

Comisia pentru egalitatea de şanse din Senatul României în parteneriat cu Reprezentanţa UNICEF România, va organiza miercuri, 18 mai a.c, între orele 10.00-13.00, la Palatul Parlamentului, în Foaierul Sălii de Plen a Senatului, un eveniment photovoice „ Dreptul meu la un start sănătos în viaţă ! " Portretul alăptării în România.

În cadrul întâlnirii va fi prezentată iniţiativa parlamentară privind marketingul substituenţilor de lapte matern, urmată de o expoziţie de fotografii dedicată mamei şi copilului. Expoziţia va cuprinde 30 de fotografii realizate în spitalele din România şi în mediile familiale ale mamelor şi are ca mesaj central importanţa alăptării pentru sănătatea şi dezvoltarea copilului.

Propunerea legislativă va reglementa cadrul legal privind marketingul substituenţilor de lapte matern, în conformitate cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.

Prin protecţia şi promovarea alăptării se va garanta o utilizare corectă a substituenţilor de lapte matern, se va asigura o nutriţie adecvată şi sănătoasă pentru sugarii şi copiii mici, dar şi o îmbunătățire a stării de sănătate a populaţiei, în special a copiilor.

La eveniment vor participa membri ai Parlamentului României, reprezentanţi ai instituţiilor guvernamentale, organizaţiilor nonguvernamentale, mass media, precum şi experţi din domeniul protecției şi promovării drepturilor mamei și copilului.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii