Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:57 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocado, un fruct cu numeroase beneficii

ro

13 Mar, 2014 16:45 1925 Marime text
În ultimul timp, un ingredient din ce în ce mai folosit în diferite reţete este avocado. Acesta este unul dintre fructele ce însumează cele mai multe proprietăţi nutritive.
Motivul principal pentru care este cunoscut avocado este conţinutul ridicat de grăsimi sănătoase. Aestea sunt grăsimi monosaturate ce reduc colesterolul şi riscul unor boli de inimă.
Cât despre celelalte substanţe conţinute, se ştie despre avocado că are aproximativ patru grame de proteine, mai mult decât majoritatea celorlate fructe. La fel, prin comparaţie, acesta este unul din fructele cu cel mai scăzut nivel de zahăr. De asemenea, avocado este o excelentă sursă de potasiu, vitamine şi fibre.
Pe lângă rolul său în menţinerea unei greutăţi optime, cercetătorii atrag atenţia şi asupra altor beneficii ale acestui fruct, precum reducerea riscului de diabet şi prevenirea cancerului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii