Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:54 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrulnatura.ro Rețetă – Salată cu avocado, măr și păpădie

ro

24 Sep, 2021 00:00 1483 Marime text
  • Vă propun o masă de prânz sau cină sățioasă, care chiar dacă este rece te încălzește, datorită ingredientelor folosite.
Ingedientele necesare pentru pasta de avocado cu măr și păpădie sunt:
 
  • Avocado
  • Măr
  • Gimbir
  • Usturoi
  • Frunze de păpădie
  • Praf de ardei iute (obtional)
  • Lămâie
  • iar că și condimente am folosit: Coriandru, Sumac, Biryani (dar se pot folosi și altele condimente în funcție de necesitățile fiecărui organism în parte)
 
Mod de preparare:

Avocado se taie în jumătate și se scoate sâmburele, iar cu ajutorul unei furculițe se scoate miezul, iar peste se stoarce zeama de lămâie să nu se oxideze.
Ghimbirul și usturoiul se răzuiesc, iar frunzele de păpădie se taie fin. Toate ingredientele se amestecă cu ajutorul unui blender pentru a obține o pastă de avocado fină sau dacă avocado este destul de copt și moale se poate pisa cu furculița.

Pentru suport de tartinare se folosesc bucăți de castravete, iar ca și salată se potrivește foarte bine cu salata de castraveți și Frunze de păpădie.

Această pastă se poate păstra la frigider 3 zile într-un recipient de sticlă închis ermetic.
 
Beneficii pentru sănătate:
Avocado conține:
  • grăsimi mononesaturate
  • fibre
  • potasiu
  • vitamina E
  • vitamina B5
  • vitamina B6
  • vitamina K
  • Fructul de avocado are proprietăți antioxidante.
  • Usturoiul este cel mai puternic anitibiotic natural.
Ghimbirul are proprietăți antiinflamatoare și contribuie și la creșterea temperaturii corpului, ajută de asemenea și la alcalinizarea organismului.

Frunzele de păpădie conțin vitaminele A, C, D, precum şi de minerale cum ar fi fierul, potasiul şi zincul.

Păpădia este un detoxifiant puternic a aparatului digestiv, al rinichilor și ajută și la drenajul limfatic.

Frunzele de păpădie pot fi înlocuite cu orice altă plantă din flora spontană (urzică, patlagină, etc).

Sursă text: www.centrulnatura.ro 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii