Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:30 09 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrulnatura.ro Salată cu măr, țelină, morcovi, avocado

ro

09 Oct, 2021 00:00 1766 Marime text
  • Am primit o rețetă nouă de la Bianca Matei, aflată pe dietă „de detoxifiere” de circa 3 ani.
  • În ultimele luni, am discutat și descoperit împreună modalități noi și interesante de pregătit feluri de mâncare „raw-vegan” mai gustoase și mai ”satisfăcătoare” pentru organism.
Una dintre condiții a fost pregătirea în prealabil a legumelor (cu lăsarea peste noapte „la înmuiat” – sau chiar 2-3-4 nopți – la „fermentat” și „înmuiat” în sosul propriu) și doar DUPĂ aceea, prepararea și servirea propriu-zisă a lor.

Legumele, în special rădăcinoasele, dar și Cruciferele (precum varza, conopida, brocolli) – au nevoie să fie lăsate la „înmuiat” sau „marinat” – în suc propriu sau suc de citrice – pentru digestia mai bună a fibrelor vegetale.

Bianca propune una dintre rețetele „clasice” (salate de țelină cu măr și morcov), într-o variantă un pic modificată – devenită astfel EXTREM DE GUSTOASĂ.

Modul de preparare (relatat chiar de ea):

„Morcov cu țelină ras și ținut la frigider o noapte
Adăugat în momentul preparării:
1 măr dulce tăiat bucatele
1 avocado copt
Chives tăiat mărunt
Pătrunjel
Mărar
Uitați- vă ce culori!

Fără dressing. Nici măcar lămâie.
Morcovul, țelina și mărul au lăsat suc suficient:
 
Merită încercat! Mie mi-a plăcut foarte foarte mult!”
 
Vă încurajez să testați diferite modalități de a pregăti legumele și fructele crude, și mai ales – de a COMBINA fructele cu legumele – în cadrul salatelor, dressing-urilor, supelor raw și a altor feluri preparate.
 
Fructele acide și semi-acide se combină foarte bine cu legumele (și oferă partea de suc și dulceață, pe care o caută organismul nostru într-un fel de mâncare).
 
Dar puteți încerca ORICE fel de combinație – funcție de imaginația pe care o aveți.
Fiecare dintre noi își vă descoperi preferințele, dorințele și felurile de mâncare care satisfac nevoile propriului organism!
 
Succes la „bucătărit” și Poftă bună tuturor!
 
BONUS la această salată – „brânză de caju cu turmeric, chives și mărar” (tot rețeta de la Bianca”)
 
O punguță caju crud înmuiat 24 de ore
2 linguri drojdie inactivă
1 linguriță turmeric
Chives- cât doriți…
mărar - 1 legătură
Am băgat totul în Blender….
Servit pe ardei roșu!

Mi-am adus aminte de brânzica de vacă cu mărar pe care o făcea mama!

Sursă text: www.centrulnatura.ro 

Ti-a placut articolul?

Comentarii