Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:16 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sucul de ceapă face minuni pentru păr

ro

29 May, 2017 00:00 2076 Marime text
Potrivit unui studiu publicat în 2002 de Journal of Dermatology, citat de quora.com şi eva.ro, s-a dovedit că sucul de ceapă are rezultate în tratarea unei afecţiuni autoimune numite alopecie areată, care se manifestă prin căderea completă a părului pe zone restrânse ale scalpului.

În cazul a 84% dintre cei care au participat la studiu, şi care au aplicat suc de ceapă pe scalp de două ori pe zi, a fost observată o rată de creştere mai rapidă a părului comparativ cu cei care nu au folosit suc de ceapă.
Conform specialiştilor, ceapa este bogată în sulf, un mineral foarte important pentru sănătatea părului. Acesta îmbunătăţeşte circulaţia sanguină la nivelul scalpului, ceea ce ajută la o mai bună oxigenare a rădăcinilor firelor de păr, dar şi un transport adecvat de substanţe nutritive la rădăcini.

În plus, ceapa are şi proprietăţi antibacteriene, ceea ce ajută la tratarea posibilelor infecţii ale scalpului care pot contribui la căderea părului.
Nu în ultimul rând, ceapa conţine o enzimă numită catalază, care este un puternic antioxidant ce previne albirea prematură a firelor de păr.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii