Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:43 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu la Cumpăna Veteranul de război în vârstă de 104 ani, Ion Ceapă, a decedat!

ro

10 Feb, 2022 14:54 2447 Marime text
  • „Omul centenar” a plecat la cele veșnice

În timp ce autoritățile locale erau pregătite să îl sărbătorească în luna martie pe veteranul de război Ion Ceapă, de la Cumpăna, care ar fi împlinit fabuloasa vârstă de 105 ani pe 30 martie, lucrurile au luat o întorsătură tristă. Ion Ceapă a murit în noaptea de 9 spre 10 februarie, din cauze naturale.

Ion Ceapă s-a înrolat pe front cu Regimentul 9 Călăraşi, la data de 26.07.1942. A fost rănit la data de 19.01.1943, iar la 6.04.1943 a fost clasat ca invalid de război cu procentaj de 40% de Comisia Medicală Mixtă a Comandamentului 2 Teritorial, conform procesului-verbal de clasare nr. 203 H 187. Pentru merite deosebite a fost decorat cu Medalia „Serviciul Credincios”, cu spade, clasa I, conform I.D.859/8.04.1944.

Primăria Cumpăna, alături de Consiliu Local Cumpăna, a oferit o diplomă pentru cel mai vârstnic om din localitate, veteran de război și cetățean de onoare, Ioan Ceapă, în urmă cu un an, când a împlinit 104 ani. El era și cetățean de onoare al comunei Cumpăna.

„Cumpăna a pierdut un bunic, un om curajos, un exemplu pentru tânăra generație, un luptător! 

Inima celui mai longeviv locuitor al comunei noastre, Ioan Ceapă, a încetat să mai bată, la aproape 105 ani.

Nea Ceapă, așa cum îl cunoșteam cu toții, a trăit o viață plină, bazată pe principii morale și credință, a muncit din greu pentru a-și câștiga traiul și niciodată nu i-a fost rușine că este fiu al satului, a cunoscut ororile războilului și încă din primele clipe de viață a fost orfan de război. Bucuria lui au fost cei patru copii, pe care i-a crescut cu iubire și dragoste de pământ, de acasă, de familie, de Dumnezeu. 

Pentru fiecare dintre noi, nea Ceapă a fost un model și un erou, de care ne vom aminti cu drag, mereu. Pe 30 martie, nea Ceapă ar fi împlinit 105 ani! Va fi sărbătorit cu siguranță de îngeri, acolo Sus!

Dumnezeu să-l odihnească!”, transmit reprezentanții Primăriei Cumpăna.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii