Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:50 20 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Friptură vieneză (rețetă interbelică)

ro

26 Jun, 2022 15:06 635 Marime text


Cantitățile: 4 felii pulpă de vițel, 4 cepe, untură, hrean ras.

Se prăjesc în untură feliile de carne trecute prin făină. În timpul acesta, se rumenește ceapa tăiată rotocoale. Se așează pe fiecare felie de carne un strat gros de ceapă prăjită frumos, se presară cu hrean ras. Cartofi cu unt. Murături în oțet.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

sursa - gastroart.ro

Despre GastroArt.ro

Prima revistă online dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).

Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.

În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.

Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.

Citește și: 

GastroArt Clătite de portocale (rețetă interbelică) 

GastroArt Tartă de vișine (rețetă interbelică)

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii