Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:14 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pilotul constănțean Alex Cascatău s-a retras din ultimele curse ale sezonului din GT & Prototype Challenge (galerie foto)

ro

17 Sep, 2021 00:00 1991 Marime text
 
  • Echipa lui Alex Cascatău, Baticonsult Racing, nu se mai află din punct de vedere matematic în lupta pentru titlu.
  • Anul 2021 a fost departe de așteptările lui Cascatău, care i s-a alăturat din nou lui Alain Berg pentru a-și apăra titlul.
  • Constănțeanul a ales să se regrupeze în inter-sezon și să își pregătească terenul pentru 2022.
 
Campion în sezonul anterior în GT & Prototype Challenge, pilotul constănțean Alex Cascatău a luat decizia de a nu mai participa în ultimele trei etape ale actualei stagiuni din întrecerea cu cele mai rapide mașini din Olanda.
 
Echipa din care face parte Cascatău (alături de luxemburghezul Alain Berg), Baticonsult Racing, nu se mai află din punct de vedere matematic în lupta pentru titlu, iar Alex, care, împreună cu coechipierul său, abordaseră stagiunea cu obiectivul de a-și apăra titlul, a ales să se regrupeze în inter-sezon și să își pregătească terenul pentru 2022. „Alex Cascatău, românul care a impresionat în ultimele sezoane în Țările de Jos și Belgia, va absenta de la ultimele trei etape care pun capăt sezonului 2021 al GT & Prototype Challenge, cea mai competitivă serie olandeză dedicată GT-urilor și prototipurilor. Campionul en-titre al seriei, care a concurat și în acest sezon alături de luxemburghezul Alain Berg sub banner-ul formației Baticonsult Racing, pune deja la punct detaliile pentru anul viitor“, se menționează într-un comunicat remis de agenția West Competition Racing Promotion.
 
Doar două clasări pe podium din șase starturi
 
Conform sursei citate, anul 2021 a fost departe de așteptările lui Cascatău, care i s-a alăturat din nou lui Berg pentru a-și apăra titlul la categoria CN la bordul unui prototip Norma M20 FC cu motor aspirat. O serie de probleme tehnice și accidentul serios suferit de Berg la Hockenheim, la începutul anului, au făcut ca echipa să nu mai fie, din punct de vedere matematic, în lupta pentru titlu. Cu doar două clasări pe podium din șase starturi, inclusiv un loc doi la Zolder, Cascatău și Berg au strâns 52 de puncte ceea ce îi clasează abia pe poziția a cincea în clasament.
 
Materialul tehnic l-a lăsat adesea la greu
 
„Cu trei etape rămase, două la Assen și una la Spa-Francorchamps, echipajele formației belgiene Deldiche Racing domină clasamentul categoriei CN cu ale sale prototipuri Norma cu motor turbo. Liderul clasamentului este Tom Boonen, fost campion de ciclism, care a strâns 118 puncte, mai mult decât dublu față de totalul ce stă în dreptul mașinii #614 a Baticonsult Racing. În aceste condiții, Cascatău a decis că decizia cea mai bună este să se retragă din ultimele curse, urmând a se regrupa în inter-sezon. Astfel, opțiunile lui Cascatău rămân deschise, el dovedindu-și și în 2021 viteza, deși materialul tehnic l-a lăsat adesea la greu - ultimele două întreceri, de la Assen, încheindu-se cu abandon“, se mai precizează în comuniocat.
 
Variante luate în considerare
 
În aceste condiții, printre variantele pe care Alex le ia în considerare sunt o revenire la categoria CN, dar nu este scoasă din calcul nici varianta trecerii la categoria superioară LMP3, Alex testând deja un prototip Ligier construit pentru această clasă la finele lui 2020. În acel test, ce s-a desfășurat în Spania, timpii fostului campion din Romanian Endurance Series au fost competitivi, apropiindu-se de reperele piloților cu experiență din cadrul echipei cu care Cascatău a testat. „În pregătirea noului sezon, constănțeanul se menține în formă pe toate planurile, atât din punct de vedere fizic, cât și al reflexelor, pe care și le antrenează în simulatorul de curse. Cascatău este din nou parte a echipei Aqirys Racing, care concurează în Racing League Romania, cel mai bine cotat campionat virtual de curse pe circuit din România“, conform comunicatului.
 
Unul dintre cele mai frustrante sezoane
 
Alex Cascatău a declarat că sezonul acesta a fost unul dintre cele mai frustrante din cariera sa de până acum. „Poziția în care ne aflăm în campionat m-a făcut să decid să nu mai rulez în ultimele trei etape. Ținta noastră principală a fost, de la bun început, apărarea titlului obținut anul trecut și, cum asta nu mai este posibil în acest moment, decizia firească este să punem punct actualei campanii, pentru a putea planifica pentru viitor. Încă nu pot să spun ce voi face în 2022, dar ce pot spune este că mulțumesc tuturor partenerilor mei care au rămas alături în ciuda momentelor dificile prin care am trecut”, a precizat pilotul constănțean.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.   

Credit foto: Rob Blank
 
Citește și:
 
GT & Prototype Challenge
Pilotul constănțean Alex Cascatău a ieșit din lupta pentru titlu. Ghinion și la etapa de la Assen! (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii