Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:13 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Visul devine realitate Alex Cascatău Digital Motorsport, prima echipă de sim racing a unui pilot de curse român (GALERIE FOTO)

ro

08 Jan, 2022 00:00 1911 Marime text

 
  • Lumea curselor auto virtuale este într-o continuă creștere în ultimii ani, fenomen vizibil și în peisajul autohton.
  • Pilotul constănțean va alinia la start două mașini sub cupola AC Digital Motorsport în RLR.
  • Echipa pune accent pe promovarea sa și a partenerilor pe piața tot mai mare de gaming din România, dar și din afară.
 
În lumea curselor auto virtuale va pătrunde, din sezonul 2022 de sim racing, o nouă formație, Alex Cascatău Digital Motorsport (ACDM), adusă în competiție de pilotul constănțean Alex Cascatău, care a strâns ani buni de experiență pe unele dintre cele mai cunoscute circuite ale Europei, alături de miile de ore petrecute în simulator.
 
Într-un comunicat remis de agenția West Competition Racing Promotion, se arată că lumea curselor auto virtuale este într-o continuă creștere în ultimii ani, fenomen vizibil și în peisajul autohton. „Întrecerile ce se petrec pe simulatoare ultra-performante atrag sute de participanți în ligile organizate în România, cei mai buni piloți virtuali reprezentând țara noastră în competiții de profil cu un renume incontestabil din străinătate. Serii de eSports (sporturi practicate în mediul virtual) ca cele propuse de SRO (cei care organizează campionatele de GT3, cele mai populare de pe mapamond) sau chiar de constructori auto premium, precum BMW, nu duc lipsă de prezență românească, revirimentul în această privință fiind evident în 2021“, menționează sursa citată.
 
Campion la clasa Licențiați
 
Astfel, Alex Cascatău vine în preambulul unui nou sezon de curse virtuale cu o echipă nouă, care-i poartă inițialele: AC Digital Motorsport. Campion în cursele reale în ultimii trei ani (atât în Romanian Endurance Series, cât și în GT & Prototype Challenge), dar și fost deținător al titlului în RLR (Racing League Romania, unde acum este campion la clasa Licențiați), pilotul constănțean va alinia la start două mașini sub cupola AC Digital Motorsport în RLR.
 
Va aduce două mașini pe grilă
 
„Această ligă, cea mai puternică din țara noastră, este cea de unde au scos capul majoritatea sim racer-ilor români profesioniști, care acum obțin confirmarea talentelor lor pe plan european și mondial. AC Digital Motorsport va aduce două mașini pe grila sezonului de primăvară al RLR care stă să înceapă, prima etapă fiind programată pe 9 ianuarie. Mașinile vor alerga în culorile a doi parteneri puternici care s-au alăturat AC Digital Motorsport încă de la început în acest parcurs, anume Aqyris și Textar (sub titulaturile Aqyris Racing respectiv Textar eSports), două brand-uri care susțin deja de ceva vreme sim racing-ul din România. AC Digital Motorsport se axează, astfel, încă de la început pe urmarea unui exemplu occidental (mai toate echipele mari de sim racing din lume au astfel de parteneriate, fie că vorbim de Williams eSports sau altele) de la cap la coadă“, se precizează în comunicat.
 
Remunerați asemenea piloților profesioniști din Vest
 
Componenții echipei AC Digital Motorsport sunt Alex Cascatău și fostul campion Cristian Berindea (cu Aqyris) și mai tinerii Bogdan Honțaru și Mihai Belașcu (cu Textar). Ei vor fi remunerați asemenea piloților profesioniști din Vest. Echipa pune accent pe promovarea sa și a partenerilor pe piața tot mai mare de gaming din România, dar și din afară.
 
„Cum domeniul sim racing-ului, unul aproape inexistent în arealul gaming-ului autohton în urmă cu aproximativ un deceniu, este setat către viitor, la fel și AC Digital Motorsport își dorește să se pregătească pentru viitor. Echipa oferă oportunități de coaching, atât pentru sim racing, cât și pentru cei care aspiră la o carieră în motorsportul real, mai multe detalii fiind disponibile celor interesați contactându-l chiar pe Alex prin site-ul său (alexcascatau.com) sau pe platformele sale sociale (Facebook/Instagram)“, se menționează în comunicat.
 
„Consider că nu trebuie să existe presiune“
 
„Sunt extrem de bucuros să pot să împărtășesc din experiența mea, atât cea de pilot real, cât și cea de sim-racer, și calitatea de manager și coach în cadrul AC Digital Motorsport îmi permite să fac asta. Mi-am dorit de ceva vreme să-mi lansez propria echipă care să activeze în sim racing, un domeniu emergent și mult mai ușor de accesat decât cursele reale, iar începând cu anul acesta visul devine realitate. Folosesc de ani buni simulatorul pentru a mă menține în formă înainte de etapele reale, dar și pentru a învăța mai repede mașini și circuite noi, cu costuri minime. Echipa are ca target rezultate cât mai bune atât în RLR, cât și în alte serii locale și internaționale, dar și dezvoltarea de sim raceri competenți și, de ce nu, susținerea celor care vor să facă tranziția la cursele reale. Consider că nu trebuie să existe presiune, deoarece suntem încă la început. Ceea ce contează este că pornim la drum cu valorile corecte și urmând pașii pe care i-au bifat toate echipele care au un cuvânt de spus în sim racing-ul de top”, a declarat Alex Cascatău.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Credit foto: Alex Cascatău Digital Motorsport
 
Citește și:
 
Serbează Ziua Națională a României în stil mare
Pilotul constănțean Alex Cascatău, la bordul prototipului Duqueine (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii