Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:35 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În sezonul 2022 al Romanian Endurance Series, pilotul constănțean Alex Cascatău va concura pentru Junior Motorsport (GALERIE FOTO)

ro

05 Mar, 2022 00:00 2438 Marime text
 
Alex Cascatău. Credit foto: Mihai Fira
 
  • Anul trecut, Alex Cascatău a susținut efortul echipei West Competition Racing, care a concurat la categoria A2, cu un model BMW Seria 3.
  • Alex va evolua acum pentru tânăra formație Junior Motorsport (care-și face debutul în RES), ca parte a programului său ambițios de a scoate la rampă tineri talentați pregătiți chiar de pepiniera clubului bucureștean.
  • Prima etapă va avea loc la finele acestei săptămâni, pe circuitul Motor Park Romania.
 
Campion en-titre al diviziei Touring din cadrul Romanian Endurance Series, pilotul constănțean Alex Cascatău se va afla la volanul unui Peugeot 206 RC de clasă A1 în ediția 2022 a Romanian Endurance Series (RES), în care va participa cu echipa Junior Motorsport.
 
„Anul trecut, Alex Cascatău a susținut efortul echipei West Competition Racing, care a concurat la categoria A2, cu un model BMW Seria 3. La finele unei stagiuni în care BMW-ul s-a dovedit a fi cea mai rapidă mașină din divizia Touring, WCR și-a trecut în cont titlul la clasă, cel la dvizie și, respectiv, cel la echipe. Cascatău a fost o parte esențială a acestui succes total, iar Alex arată că pune preț pe continuitate confirmând că și în 2022 planurile sale, în țară, se concentrează pe RES“, se arată într-un comunicat remis de agenția West Competition Racing Promotion.
 
Va evolua alături de Radu Tămaș
 
În acest sezon, echipa Junior Motorsport debutează în RES, cu cinci tineri piloți, dar și cu Alex Cascatău, cel care le-a fost mentor și antrenor sportivilor formației. „Schimbările sunt, însă, destule pentru Alex care va concura pentru tânăra formație Junior Motorsport care-și face debutul în RES ca parte a programului său ambițios de a scoate la rampă tineri talentați pregătiți chiar de pepiniera clubului bucureștean. După un an petrecut în competiții de tip slalom și îndemânare, un număr de cinci tineri piloți cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani vor face acum pasul către RES, fiecare cu rezultate notabile obținute (în CNIA și CNSS) în ceea ce a fost pentru majoritatea primul an în automobilism. Cascatău i-a ajutat deja din postura de mentor și antrenor pe componenții echipei Junior Motorsport. Astfel, participarea sa în toate etapele din RES alături de pilotul Radu Tămaș reprezintă o evoluție firească a acestui parteneriat început anul trecut“, se menționează în comunicat.
 
Peugeot 206 RC cu motor de 175 CP
 
Cele trei trei Peugeot-uri 206 RC pregătite de Junior Motorsport pentru competiție au o specificație apropiată de cea de stradă, diferind însă suspensia. Motorul este standard, dar are 175 de cai putere. „Pregătirea pentru sezonul 2022 a început cu un test organizat sâmbătă, 26 februarie, când piloții au avut, pentru prima dată, șansa să ia contactul cu cele trei Peugeot-uri 206 RC pregătite de Junior Motorsport pentru competiție. Fiecare se prezintă într-o specificație apropiată de cea de stradă, o diferență notabilă fiind prezența suspensiei sport necesare pe circuit. Motorul este, însă, standard, dar chiar și așa, cei 175 de cai putere au dovedit a fi greu de strunit în test“, conform sursei citate.
 
Întregul sezon, unul de învățare
 
Prima etapă va avea loc la finele acestei săptămâni, pe circuitul Motor Park Romania. „Atât Alex, cât și restul echipei tratează acest prim weekend competițional ca și unul de acomodare cu atmosfera curselor de circuit, întreg sezonul fiind considerat unul de învățare, în condițiile în care doar unul dintre piloții angrenați în program a mai concurat, în urmă cu mai mulți ani, în karting. Programul acestui weekend include sesiuni pe circuit atât sâmbătă, cât și duminică, ziua de sâmbătă fiind dedicată antrenamentelor și calificărilor, în timp ce cursele sunt programate pentru duminică“, se precizează în comunicat.
 
Etape:
 
1. Motor Park Romania / 5-6 martie (2 x 60 minute + 1 tur)
2. Transilvania Motor Ring / 2-3 aprilie (2 x 60 minute + 1 tur)
3. Transilvania Motor Ring / 25-26 iunie (2 x 60 minute + 1 tur)
4. Motor Park Romania / 27-28 august (1 x 500 km)
5. Motor Park Romania / 29-30 octombrie (2 x 60 minute + 1 tur)
 
„Sunt foarte fericit că voi reveni la volanul unei mașini de curse, pentru a lua parte la o competiție căci, ca de obicei, off-season-ul pare a fi interminabil. Faptul că voi face, pentru prima oară, sezon complet în RES este un alt motiv de bucurie, mai ales că proiectul Junior Motorsport este unul pe care-l susțin”, a declarat Alex Cascatău.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Credit foto: Mihai Fira
 
Citește și:
 
Visul devine realitate
Alex Cascatău Digital Motorsport, prima echipă de sim racing a unui pilot de curse român (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii