Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:13 09 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pilotul constănţean Alex Cascatău, mentor în proiectul Junior Motorsport, iniţiat de Georgios Ladopoulos (galerie foto)

ro

19 Oct, 2021 00:00 1318 Marime text

 
  • Alex a marcat în acest an un deceniu de la momentul debutului său în competiții de karting, la nivel național.
  • Ulterior, pilotul constănţean a devenit campion național în Romanian Endurance Series iar, în 2020, a triumfat și în GT & Prototype Challenge.
  • Prima apariție a noii formule va fi pe 23 octombrie, într-o sesiune de teste ce se va desfășura la MotorPark România, primul circuit de viteză din România.
 
Campion la nivel național și internațional în ultimii ani, pilotul constănţean Alex Cascatău se alătură, ca mentor, proiectului Junior Motorsport, urmând a contribui, graţie experienței sale, la pregătirea piloților echipei pentru o carieră în lumea curselor pe circuit.
 
Alex a marcat în acest an un deceniu de la momentul debutului său în competiții de karting, la nivel național, şi vine în sprijinul Junior Motorsport având mai multe reușite importante. A devenit campion național în Romanian Endurance Series iar, în 2020, a triumfat și în GT & Prototype Challenge, ceea mai competitivă serie pentru GT-uri și prototipuri din Olanda. „Având o experiență vastă în cursele pe circuit, atât cele de anduranță cât și cele de tip sprint, Alex a decis că este momentul să înceapă să dea mai departe din toate cât a învățat în acest deceniu petrecut în spatele volanului. Astfel, oportunitatea de a ajuta la creșterea și dezvoltarea proiectului Junior Motorsport pe termen mediu și lung a venit la momentul perfect. Proiectul, pus la cale de Georgios Ladopoulus, își dorește să pregătească copii și tineri talentați pentru o carieră la cel mai înalt nivel în motorsport“, se arată într-un comunicat.
 
Toate ariile care aduc performanță, explorate
 
„Mă bucur că mă pot implica în formarea tinerilor piloți români și că, după zece ani de competiții, pot să contribui prin experiența acumulată la pregătirea noii generații pentru cursele pe circuit. Am învățat enorm în ultimele sezoane competiționale din afara țării și vreau să aduc metode de pregătire de succes la nivel european și în România. Acest program va merge mult peste o simplă analiză de date și vrem să explorăm toate ariile care aduc performanță unui pilot: pregătirea fizică, stilul de pilotaj, starea mentală. Alături de Georgios sunt sigur că putem crește acest proiect și mă bucură să văd deschiderea echipei către o abordare profesionistă de a învăța și de a face tranziția către circuit“, a declarat Alex Cascatău, conform sursei citate.
 
Pilotul modern trebuie să fie o persoană polivalentă
 
Astfel, Alex va lua parte la pregătirea piloților din cadrul echipei folosind tehnici și metode probate în străinătate, „care se vor dovedi folositoare atât în competițiile autohtone, cât și cele internaționale care sunt vizate pe viitor de formația Junior Motorsport“. „Alex, care a trecut în cariera sa prin multiple campionate de renume, precum Belcar sau 24H Series, știe că pilotul modern trebuie să fie o persoană polivalentă, care să treacă fără probleme nu doar de încercările care-ți apar în cale în timpul concursurilor, dar și de cele care apar în relația cu presa, cu sponsorii sau în sânul echipei“, se mai arată în comunicat. Prima apariție a noii formule va fi pe 23 octombrie, într-o sesiune de teste ce se va desfășura la MotorPark România, primul circuit de viteză din țara noastră.
 
Următorul pas în dezvoltarea proiectului
 

„Colaborarea cu Alex Cascatau, un pilot tânăr cu o bogată experiența internațională pe circuitele europene, este următorul pas natural în dezvoltarea proiectului Junior Motorsport. După ce, în 2021, piloții noștri au dovedit o imensă foame pentru victorii în Campionatele de Îndemânare și Super Slalom, a venit momentul sa ia botezul focului pe circuitele mari, primul lor contact fiind cu circuitul de la Adâncata, pe data de 23 octombrie. Piloții noștri, actuali dar și viitori, vor avea ocazia să-și dezvolte în continuare abilitățile sub îndrumarea lui Alex. Obiectivul nostru este să creștem o noua generație de piloți competitivi, care să poată sta pe orice circuit european și să concureze de la egal la egal cu piloți din ţările unde motorsportul are o tradiție mare și formarea piloților se face într-un cadru bine organizat”, a punctat Georgios Ladopoulos, inițiatorul proiectului Junior Motorsport.
 
Au monopolizat podiumul
 
În marea majoritate, piloții Junior Motorsport au vârste încă fragede, dar ei și-au dovedit deja „foamea” de performanță. Astfel, la ultima etapă a Campionatului Național de Îndemânare Auto (CNIA) 2021, cei mai tineri exponenți ai echipei, Stefanos Ladopoulos, Ștefan Niculae și Alex Rotaru, au monopolizat (în această ordine) podiumul categoriei J1 (8-12 ani), primul adjudecându-şi totodată titlul de vicecampion, iar cel de-al doilea clasându-se pe locul trei la acelaşi campionat. Totodată, la categoria superioară de vârstă, J2 (12-14 ani), botoșăneanul Avy Talpalariu a învins la chiar prima sa apariție în competiții, la doar trei zile după ce și-a obținut licența de pilot.
 
Sub deviza Fast-Safe-Fun, modelul de instruire a dat roade
 
„Rezultatele obținute până acum de Junior Motorsport, atât în CNIA, cât și în Campionatul Național de Super Slalom (CNSS), acolo unde Andrei Rotaru a fost confirmat ca vice-campion al categoriei J1 (14-16 ani), pe locul 3 urcând Dani Crețu, iar  Radu Tamaș și-a asigurat titlul de campion național la J2 (16-18 ani), confirmă că modelul de instruire a piloților aplicat de Junior Motorsport sub deviza Fast-Safe-Fun, a dat roade. Tinerii piloți au fost instruiți în tabere care au avut loc din martie până în mai și, în ciuda duratei relativ reduse, rezultatele s-au văzut foarte repede“, se mai arată în comunicat.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Credit foto: Junior Motorsport / Nivola Foto
 
Citeşte şi:

„Ținta rămâne aceeași“
Pilotul constănțean Alex Cascatău, sesiune de teste, în Italia, la bordul unui prototip de clasă LMP3

Ti-a placut articolul?

Comentarii