Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alex Cascatău, din nou la Spa-Francorchamps. Constănțeanul va pilota noul prototip Nova Proto NP02 (GALERIE FOTO)

ro

15 Oct, 2022 00:00 1606 Marime text

 
  • Alex Cascatău revine la doi ani după ce și-a trecut în cont titlul în eșalonul superior al Supercar Challenge, cel mai important și competitiv campionat de circuit din Olanda.
 
În weekend-ul 15-16 octombrie, pilotul constănțean Alex Cascatău revine în Supercar Challenge, la Spa-Francorchamps, la bordul celui mai nou prototip marca Nova Proto NP02, mașina urmând a-și face debutul în regiunea Benelux condusă de fostul campion al GT & Prototype Challenge.
 
Constănțeanul va concura pe această mașină alături de Thomas Piessens pentru echipa Deldiche Racing. Prototipul Nova Proto NP02 va fi adusă în premieră la start cu ocazia „Spa Racing Festival”, iar Alex Cascatău revine la doi ani după ce și-a trecut în cont titlul în eșalonul superior al Supercar Challenge, cel mai important și competitiv campionat de circuit din Olanda.
 
Prima victorie din Belcar a venit la Spa
 
„Spa-Francorchamps este un circuit extrem de important pentru Alex, constănțeanul obținând numeroase succese pe traseul ce găzduiește și Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei. Prima victorie din Belcar, pe vremea când Alex concura alături de Van der Horst Motorsport, a venit la Spa, cât și prima participare în 24H Series. Acum, la mai bine de un an după ce a părăsit GT & Prototype Challenge, Alex revine alături de un coleg nou și o echipă nouă pentru a evalua potențialul unei mașini care ar putea să fie mai rapidă decât toate celelalte mașinile pe care le-a pilotat până în prezent“, se arată într-un comunicat remis de Alex Cascatău Motorsport.
 
Nu a fost o decizie grea
 
Potrivit sursei citate, amintirile celor cinci succese realizate la bordul unei Norma M20 FC de clasă CN înscrisă de echipa Baticonsult Racing sunt încă vii, astfel că revenirea pe un prototip construit de Nova Proto (noua titulatură pentru constructorul Norma) nu a reprezentat o decizie grea, mai ales că echipa Deldiche Racing a fost cel mai mare adversar pentru Alex, atât în Belcar, cât și în GT & Prototype Challenge. „De această dată, Alex își unește forțele cu formația din Antwerp și, alături de Piessens, va concura în modelul NP02 care, până acum, a dovedit că poate fi mai rapid în ritm de calificări decât un model de categorie LMP3“, se arată în comunicat.
 
Mașina a impresionat la Magny-Cours
 
Acest nou produs al Nova Proto a fost lansat la finele lui 2021 și a participat deja în mai multe competiții internaționale în acest an. Cel mai recent, mașina a impresionat în etapa din Ultimate Cup Series de la Magny-Cours. Acum, Alex va fi cel care va trebui să impresioneze pe cel mai dificil circuit de Grand Prix al Europei și cel mai lung din calendarul Marelui Circ.
 
Performanțele o pun în liga modelului Ginetta G58 V8
 
„Echipat cu un motor V8 de 5,000 cmc de origine Ford-Coyote, acest prototip cu monococă și caroserie de carbon cântărește doar 805 kilograme, toate fiind mutate extrem de ușor din loc de cei 500 de cai putere și 550 de newton-metru dezvoltați de fiabilul agregat montat în spatele pilotului. Arhitectura este tipică unui prototip modern, cockpit-ul închis evocând design-urile cunoscute din lumea categoriilor LMP2 și LMP3, în timp ce performanțele pun Nova Proto NP02 în liga modelului Ginetta G58 V8, o altă mașină pe care Alex a întâlnit-o - și a și învins-o - în trecut“, se mai menționează în comunicat.
 
„Provocarea este mare“
 
Pentru Alex Cascatău să debuteze cu o mașină nouă pe un circuit precum Spa-Francorchamps nu e ușor, dar pilotul constănțean își dorește asemenea provocări în carieră.
 
„Socoteala de acasă nu se suprapune, mereu, cu cea din târg și, deși planurile inițiale erau de a debuta in Michelin Le Mans Cup la Portimao, sunt extrem de bucuros și mândru că am reușit să mă alătur celor de la Deldiche Racing pentru acest weekend. Faptul că au încredere în mine să pilotez alături de Thomas Piessens în debutul din Supercar Challenge al mașinii Nova Proto NP02 înseamnă foarte mult pentru mine, mai ales fiindcă am avut timp să apreciez profesionalismul echipei în anii în care ei mi-au fost rivali. Acum, încerc să mă pregătesc pentru că provocarea este mare, să vii și să debutezi cu o mașină nouă pe un circuit așa cum este Spa-Francorchamps nu este ușor, dar acesta este tipul de provocări pe care mi le doresc în cariera mea”, a declarat Alex Cascatău.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Imaginea 1 a fost preluată de pe pagina de Facebook „Alex Cascatău Motorsport“. Foto: Daniel Mosessohn. Sursa galerie foto: comunicat Alex Cascatăîu Motorsport (foto: Nova Proto)
 
Citește și:
 
Pilotul constănțean Alex Cascatău, din nou pe podium în Romanian Endurance Series. Lider la clasa A2, luptă pentru titlu (GALERIE FOTO)

GT & Prototype Challenge
Pilotul constănțean Alex Cascatău revine pe circuit la Zolder. Averse cu noroc la Spa-Francorchamps (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii