Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Serbează Ziua Națională a României în stil mare Pilotul constănțean Alex Cascatău, la bordul prototipului Duqueine (GALERIE FOTO)

ro

30 Nov, 2021 00:00 2217 Marime text

 
  • Alex Cascatău va reveni la comenzile unei mașini de LMP3 la Barcelona.
  • Pilotul constănțean are deja în dreptul său un sezon încununat cu succes în GT & Prototype Challenge (Supercar Challenge).
  • La testul din Spania va mai lua parte un alt pilot român, Mihai Zamfir, cel care a concurat în 24H Series la Dubai, pe lângă aparițiile sale în Romanian Endurance Series.
 
Pe 1 decembrie, pilotul constănțean Alex Cascatău va testa, în Spania, prototipul Duqueine D08 LMP3, campion în European Le Mans Series, cu DKR Engineering.
 
După cum se arată într-un comunicat remis de agenția West Competition Racing Promotion, la nici două luni după ce a avut ocazia să bifeze o jumătate de zi de teste, pe circuitul Tazio Nuvolari, din Italia, la bordul Ligier-ului JS P320 al celor de la BHK Motorsport, Alex va reveni la comenzile unei mașini de LMP3, tot la Barcelona, acolo unde a avut parte de prima experiență cu un astfel de prototip, în urmă cu un an.
 
Încă nu e gata de „hibernare“
 
De această dată însă, Alex se va afla la bordul rivalului Ligier-ului JS P320, respectiv Duqueine-ul M30-D08. „Alex Cascatău încă nu este gata de a intra în hibernare, astfel că revine în Spania, pe Circuit de Barcelona - Catalunya, pentru a serba Ziua Națională a României în stil mare, la bordul prototipului Duqueine de clasă LMP3, care a învins în acest an în European Le Mans Series“, se aratp în comunicat.
 
La test va mai lua parte un român
 
Potrivit sursei citate, este vorba chiar de șasiul care i-a adus pilotului DKR Engineering Laurents Hoerr titlul la categoria mezină a prototipurilor în cadrul European Le Mans Series (ELMS). „Luxemburghezii de la DKR Engineering și-au reconfirmat în 2021 experiența în cursele de anduranță la peste un deceniu de când «mușcau» din greii campionatului FIA GT cu al lor Corvette C6.R de categorie GT1. Astfel, echipajul #4 al DKR Engineering a câștigat de trei ori la rând (Le Castellet, Monza și Spa-Francorchamps) aducându-i primul titlu de campion al seriei lui Hoerr. DKR Engineering este o echipă deja familiară cu laurii succesului în cursele de LMP3-uri, formațiunea fiind la al cincilea titlu la rând la această categorie după cele patru titluri obținute în Michelin Le Mans Cup (două tot cu Hoerr în cockpit). Garajul de la Barcelona nu va fi, însă, populat de mecanicii DKR, căci însăși uzina Duqueine Engineering, care a achizționat cunoscutul producător Norma, va pregăti mașina cu ocazia acestui test, la care va mai lua parte un alt pilot român, în persoana lui Mihai Zamfir, cel care a concurat în 24H Series la Dubai, pe lângă aparițiile sale în Romanian Endurance Series“, conform comunicatului.
 
Ultima surpriză din acest an
 
„Sunt foarte bucuros că am putut să vin și cu această ultimă «surpriză» în acest an și anume al doilea test cu o mașină de LMP3. Așa cum am mai spus, mi-am setat ca țintă clară bifarea de curse la bordul mașinilor de clasă LMP3 și consider că, în acest proces, este foarte important să înțeleg ce oferă și platforma Duqueine. Revenirea la Barcelona îmi oferă un punct de plecare constant, prin care voi compara experiența mea cu Ligier-ul cu cea de pe 1 decembrie”, a declarat Alex Cascatău.
 
Timpi buni anul trecut la Barcelona
 
Se apreciază că pilotul constănțean, care are deja în dreptul său un sezon încununat cu succes în GT & Prototype Challenge (Supercar Challenge) în Olanda, la categoria CN, se va adapta repede cu modelul Duqueine. Acesta face parte din a doua generație de modele de clasă LMP3, fiind dezvoltat plecând de la Norma M30 din anii anteriori. Circuitul este și el unul cunoscut și, totodată, unul pe care Cascatău s-a simțit bine și anul trecut, atunci când a realizat timpi rapizi, comparabili cu cei ai tinerilor veniți din formulele inferioare de monoposturi, care au mers și ei în teste pe pista de Grand Prix a Spaniei cu mașini de LMP3.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Credit foto: Nivola Foto / European Le Mans Series
 
Citește și:
 
Pilotul constănţean Alex Cascatău, mentor în proiectul Junior Motorsport, iniţiat de Georgios Ladopoulos (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii