Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:10 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Care au fost condiţiile şi cum au fost respectate? RADET a scos la concurs patru funcţii de conducere

ro

14 Mar, 2014 00:00 3414 Marime text
La sfârşitul lunii februarie - începutul lunii martie, Consiliul de Administrație al RADET Constanţa a organizat o procedură de recrutare pentru următoarele poziții vacante: director general, director executiv economic, director executiv comercial, director executiv producție.
 

Pe lângă faptul că toţi candidaţii erau obligaţi să aibă cetăţenie română, domiciliul în municipiul Constanța şi capacitate deplină de exerciţiu, aceştia mai aveau de îndeplinit şi următoarele condiţii: să nu fi fost condamnaţi pentru gestiune frauduloasă, abuz de încredere, fals, uz de fals, înşelăciune, delapidare, mărturie mincinoasă, dare sau luare de mită, pentru infracţiunile prevăzute de Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea și sancţionarea spălării banilor, precum şi pentru instituirea unor măsuri de prevenire și combatere a finanţării actelor de terorism, cu modificările și completările ulterioare, pentru infracţiunile prevăzute la art. 143-145 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, cu modificările și completările ulterioare. La acestea se adaugă şi obligativitatea studiilor superioare absolvite, experiență relevantă în activitatea de conducere a unor întreprinderi publice sau a unor societăți comerciale profitabile (publice sau private) din domeniul de activitate al regiei autonome, bune competenţe interpersonale.
 
Condiţiile specifice pentru funcţiile scoase la concurs
 
Cei care au candidat pentru ocuparea postului de director general trebuia să aibă studii superioare profil tehnic, studii aprofundate în domeniul ingineriei proceselor și sistemelor termice, studii de specializare în domeniul managementului firmei, experiență de minimum 10 ani în activitatea de conducere a unor întreprinderi publice sau a unor societăți comerciale profitabile (publice sau private) din domeniul de activitate al regiei autonome. Condițiile pentru ocuparea postului de director economic au fost următoarele: studii superioare economice, certificare CECCAR - expert contabil (obligatoriu), experiență de minimum 5 ani pe posturi economice de conducere în cadrul unor întreprinderi publice sau a unor societăți comerciale profitabile (publice sau private) din domeniul de activitate al regiei autonome. Candidaţii pentru ocuparea postului de director comercial urmau să aibă studii superioare economice, studii aprofundate în domeniul ingineriei proceselor și sistemelor termice, studii de specializare în managementul achizițiilor, experință de minimum 5 ani pe posturi de conducere în departamentul comercial în cadrul unor întreprinderi publice sau a unor societăți comerciale profitabile (publice sau private) din domeniul de activitate al regiei autonome. Iar cei care au optat pentru ocuparea postului de director producție trebuia să aibă studii superioare tehnice, studii aprofundate în domeniul ingineriei proceselor și sistemelor termice, studii de specializare în domeniul managementului, experință de minimum 5 ani pe posturi de conducere din departamentul tehnic-producție în cadrul unor întreprinderi publice sau a unor societăți comerciale profitabile (publice sau private) din domeniul de activitate al regiei autonome.

Cine a participat la concurs

La concurs au participat Ilie Rachieru pentru funcţia de director general, Ioana Tănase, pentru funcţia de director economic, Popa Liviu Dorel, pentru funcţia de director de producţie, Ionescu Silviu Eugen, pentru funcţia de director economic. Toţi cei patru candidaţi au acumulat câte 40 de puncte. În urma interviului, consultantul extern (Gabriela Râşanu, specialist resurse Umane, persoană fizică autorizată) a recomandat Consiliului de Administraţie numirea candidaţilor declaraţi „admişi” pe următoarele funcţii: Ilie Rachieru - director general, Ioana Tănase - director economic, Popa Liviu Dorel – director de producţie, Ionescu Silviu Eugen - director economic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii