Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RADET Constanța, în faliment! Noul termen al dosarului, în aprilie

ro

14 Jan, 2023 00:00 2313 Marime text
 
 
  • Electrocentrale Constanța SA a formulat o acțiune de atragere a răspunderii fostelor organe de conducere ale RADET Constanța, pentru situația în care a ajuns regia.
  • Pronunţarea în cauză va avea loc la data de 26 ianuarie 2023
 
 
Tribunalul Constanța a stabilit noul termen în dosarul privind falimentul companiei RADET Constanța! Noul termen (al 19-lea) a fost stabilit pentru data de 5 aprilie 2023.
 
Inițial, RADET Constanța a intrat în insolvență la începutul lunii iunie 2019.
 
Apoi, prin Hotărârea intermediară nr. 991/2021, din 23.09.2021, Tribunalul Constanța a dispus începerea procedurii falimentului împotriva debitoarei RADET Constanţa.
 
Electrocentrale Constanța SA are calitatea de creditor majoritar în procedura insolvenței/falimentului RADET.
 
În paralel, Electrocentrale Constanța SA a formulat o acțiune de atragere a răspunderii fostelor organe de conducere ale RADET Constanța, pentru situația în care a ajuns regia. Pronunţarea în cauză va avea loc la data de 26 ianuarie 2023.
 
Amintim că RADET Constanta, organizată ca regie autonomă aflată în subordinea Consiliului Local Municipal Constanța, avea ca principală activitate prestarea serviciului de alimentare centralizată cu energie termică la nivelul municipiului Constanța.
 
Prin Hotărârea nr. 182/09.06.2021 Consiliul Local al Municipiului Constanța a decis revocarea dreptului de administrare al RADET Constanța asupra bunurilor mobile și imobile aferente serviciului de alimentare cu energie termică ce aparțin domeniului public și privat al unității administrativ teritoriale Municipiul Constanța și constituirea dreptului de administrare a acestora către societatea Termoficare Constanța SRL începând cu data de 01.09.2021.
 
Prin Decizia nr. 1662 din data de 18.08.2021, începând cu data de 01.09.2021, ANRE a retras operatorului RADET Constanța Licența nr. 2028 pentru prestarea serviciului de alimentare centralizată cu energie termică, sens în care, începând cu această dată a încetat dreptului operatorului RADET Constanța de a presta serviciul de alimentare centralizată cu energie termică prin exploatarea comercială a componentelor sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Constanța.
 
Începând cu data de 01.09.2021 activitatea RADET Constanța de prestare a serviciului de alimentare cu energie termică la nivelul municipiului Constanța a încetat.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Tribunalul Constanța analizează intrarea în faliment a firmei controlată de Primăria Cogealac!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii