Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proces pe circa nouă hectare de teren, din Constanța, pe masa judecătorilor de la Tribunal. Dosarul se deschide azi!

ro

09 Jan, 2023 00:00 1740 Marime text
  • La termenul de azi, se așteaptă începerea administrării probelor admise în cauză.
 
Judecătorii Secției I Civile a Tribunalului Constanța vor deschide în această după-amiaă dosarul în care Electrocentrale Constanța SA a chemat în instanță Municipiul Constanța prin Primar și Consiliul Local al Municipiului Constanța, în revendicarea unei suprafețe de aproape nouă hectare de teren, din oraș.
 
La termenul de azi, se așteaptă începerea administrării probelor admise în cauză.
 
Dosarul are indicativul 1734/118/2022* și a fost declinat de la Secția a II-a Civilă a Tribunalului, materia Litigii cu profesioniștii, unde fusese înregistrat inițial, după ce completul de judecată a constatat natura civilă a litigiului.
 
Cauza are ca obiect revendicarea dreptulului de proprietate al societății Electrocentrale Constanța SA asupra terenului proprietate privată situat în bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 123, din municipiu.

Mai exact, este vorba despre suprafețele de teren din spatele termocentralei.
 
Acțiunea este promovată în temeiul art. 563 Cod civil, în contradictoriu cu UAT Constanța și Consiliul Local Municipal Constanța.

„Terenul este în suprafață totală de 87.508,55 mp și se află în patrimoniul societății debitoare“, spun surse oficiale.
 
Totodată, surse apropiate cazului au explicat, pentru ZIUA de Constanța, că acțiunea este promovată în instanță în temeiul articolului 563 din Codul civil – acțiunea în revendicare.
 
Potrivit textului de lege amintit, „proprietarul unui bun are dreptul de a-l revendica de la posesor sau de la o altă persoană care îl deține fără drept. El are, de asemenea, dreptul la despăgubiri, dacă este cazul“.
 
Intabulat în patrimoniul municipiului

Așa cum arătam în edițiile anterioare, aceleași surse au mai explicat faptul că terenul în cauză, ce aparține Electrocentrale Constanța SA ar fi fost intabulat în patrimoniul municipiului Constanța în baza unor hotărâri ale Consiliului Legal Constanța.
 
În acest context, reprezentanții Electrocentrale Constanța SA s-au adresat instanței de judecată, pentru soluționarea situației create.
 
Electrocentrale Constanța SA se află în insolvență, fiind depus Planul de reorganizare al societății.
 
Electrocentrale Constanţa deține în patrimoniu centrala CET Palas și este principala sursă de alimentare cu energie termică a consumatorilor casnici (cca. 55.000 de apartamente), instituțiilor publice și a agenților economici racordați la sistemul de termoficare al municipiului Constanța.
 

Dosarul va fi deschise azi, 9 ianuarie 2023, de la ora 13.00.
 
 Oricare va fi decizia Tribunalului Constanța în acest proces, ea va putea fi atacată la instanța superioară.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
RADET Constanța, în faliment!
Se cere tragerea la răspundere a fostelor organe de conducere! Anunțul tribunalului

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii