Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RADET Constanța, în faliment! Se cere tragerea la răspundere a fostelor organe de conducere! Anunțul tribunalului

ro

15 Sep, 2022 00:00 4919 Marime text
 
  • Amintim că RADET Constanta, organizată ca regie autonomă aflată în subordinea Consiliului Local Municipal Constanța, avea ca principală activitate prestarea serviciului de alimentare centralizată cu energie termică la nivelul municipiului Constanța.
  • Prin Hotărârea nr. 182/09.06.2021 Consiliul Local al Municipiului Constanța a decis revocarea dreptului de administrare al RADET Constanța asupra bunurilor mobile și imobile aferente serviciului de alimentare cu energie termică ce aparțin domeniului public și privat al unității administrativ teritoriale Municipiul Constanța și constituirea dreptului de administrare a acestora către societatea Termoficare Constanța SRL începând cu data de 01.09.2021.
 
 
Falimentul companiei RADET Constanța merge mai departe în instanță! Tribunalul Constanța a stabilit noul termen în cauză pentru data de 5 octombrie 2022.
 
Prin Hotărârea intermediară nr. 991/2021, din 23.09.2021, Tribunalul a dispus începerea procedurii falimentului împotriva debitoarei RADET Constanţa. Totodată, instanța a desemnat lichidator provizoriu pe Eurosmart SPRL.
 
Electrocentrale Constanta SA are calitatea de creditor majoritar în procedura insolvenței/falimentului RADET.
 
În paralel, Electrocentrale Constanța SA a formulat o acțiuni de atragere a răspunderii fostelor organe de conducere ale RADET Constanța, pentru situația în care a ajuns regia.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, este vorba despre dosarul cu numărul unic 3265/118/2019/a15.
 
, cauză asociată doarului  privind falimentul RADET, respectiv 3265/118/2019.
 
Primul termen a fost stabilit pentru data de 5 octombrie 2022.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, în dosarul cu indicativul 3265/118/2019/a15 și cu obiect „angajarea raspunderii conform art.138 din Legea 85/2006“, părțile sunt:
 
Electrocentrale Constanța S.A. prin administrator judiciar CITR Filiala Bucuresti cu sediu ales - reclamant
Electrocentrale Constanta S.A. prin administrator judiciar CITR Filiala Bucuresti - reclamant
Electrocentrale Constanta S.A. prin administrator special Iacob Lorena- reclamant
 
De partea cealaltă, pe lista pârâților se află:
 
Municipiul Constanța prin Primarul Municipiului Constanța
Consiliul Local al Municipiului Constanta
Popa Liviu Dorel
Mamut Eden      
Popescu Raducu 
Cacioianu Vasile
Stan Valentin     
Tanase Ioana      
Orozan Bogdan Dumitru       
Ionescu Silviu Eugen   
Mitea Carmen-Cornelia
Rachieru Ilie       
Ciobanu Ion       
Pintilie Teodora  
Scriosteanu Gheorghe  
Tulica Tanase     
Radu Madalina Laura  
Stefan Nela
Gavari Madalina-Mariana     
RADET Constanta prin lichidator judiciar Eurosmart SPRL
 
Dosarul 3265/118/2019/a15 a fost înregistrat la Tribunalul Constanța la începutul lunii iunie 2022.
 
Liviu-Dorel Popa, director general al Termoficare Constanța SRL, fost șef al RADET Constanța, a declarat atunci, pentru ZIUA de Constanța, următoarele:
 
„Este uzual ca la intrarea în faliment a unui operator economic, creditorii acestuia să facă uz de  toate căile avute la dispoziție pentru a își diminua pierderile financiare. Oricare creditor are obligația de a întreprinde orice acțiune în acest scop. La intrarea în insolvență a RADET s-a făcut de către CITR Cluj - administrator judiciar, raportul cauzelor care au generat intrarea în insolvență a regiei. Niciuna dintre cauzele identificate atunci nu a fost imputabilă conducerii regiei. Situația aceea nu are cum să se schimbe acum“.
 
„Concluzia raportului: nu a fost identificată nicio vină a conducerii care să conducă la intrarea în insolvență a RADET Constanța“, a mai precizat atunci Liviu-Dorel Popa.
 
Judecător sindic al dosarului privind falimentul este Adrian Oprea, de la Tribunalul Constanța.
 
Amintim că RADET Constanta, organizată ca regie autonomă aflată în subordinea Consiliului Local Municipal Constanța, avea ca principală activitate prestarea serviciului de alimentare centralizată cu energie termică la nivelul municipiului Constanța.
 
Prin Hotărârea nr. 182/09.06.2021 Consiliul Local al Municipiului Constanța a decis revocarea dreptului de administrare al RADET Constanța asupra bunurilor mobile și imobile aferente serviciului de alimentare cu energie termică ce aparțin domeniului public și privat al unității administrativ teritoriale Municipiul Constanța și constituirea dreptului de administrare a acestora către societatea Termoficare Constanța SRL începând cu data de 01.09.2021.
 
Prin Decizia nr. 1662 din data de 18.08.2021, începând cu data de 01.09.2021, ANRE a retras operatorului RADET Constanța Licența nr. 2028 pentru prestarea serviciului de alimentare centralizată cu energie termică, sens în care, începând cu această dată a încetat dreptului operatorului RADET Constanța de a presta serviciul de alimentare centralizată cu energie termică prin exploatarea comercială a componentelor sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Constanța.
 
Începând cu data de 01.09.2021 activitatea RADET Constanța de prestare a serviciului de alimentare cu energie termică la nivelul municipiului Constanța a încetat.
 
Prin Hotărârea intermediară nr. 991 din data de 23.09.2021 pronunțată de Tribunalul Constanța, instanța a dispus deschiderea procedurii de faliment împotriva RADET Constanța.
 
Noul termen a fost stabilit, așa cum precizam și mai sus, pentru data de 05 octombrie 2022.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Mandate prelungite pentru administratorii Termoficare Constanța SRL
 
Constituire de garanție din necunoașterea legii! Cum vrea Termoficare Constanța SRL să scape de punerea în aplicare a unei decizii dictate de magistrați?
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii