Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:06 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrulnatura.ro Mituri și legende alimentare. „Avem nevoie de proteine pentru organism“

ro

23 Jul, 2021 00:00 1049 Marime text
  • Avem nevoie de proteine pentru organism. Cu această justificare medicală, oamenii se intoxică și se sinucid lent consumând cadavre de animal, zi după zi – în același timp, comportându-se barbar cu speciile animale din jur.

Corpul omenesc are nevoie de aminoacizi, nu de proteine.

Când le obține din carne, procesul de digestie, care presupune scindarea proteinelor animale – este un proces atât de greoi și de consumator de energie, încât costă mai multă energie decât aminoacizii furnizați. Din hrana vegetală proaspătă se obțin aminoacizii de care avem nevoie zilnic, existând numeroase surse în Natură.

În schimb, carnea conține ceva ce oamenii caută disperați: neurotransmițători (adrenalină, noradrenalină, dopamină) – adică substanțele care susțin glandele suprarenale (slăbite la toți oamenii prezentului, stresați și suprasolicitați).

Senzația de putere, de forță, de agresivitate ce apare după consumul de carne nu se datorează proteinelor – ci acestor neurotransmițători – pe care îi căutăm ca un drog (alături de tutun, cafea, cola, zahăr și alte droguri legale de susținere a suprarenalelor și energiei corpului). De aceea, oprirea consumului de carne la oamenii care depind aproape exclusiv de neutrotransmițătorii din carne duce la o stare de slăbiciune intensă, greu de depășit. De aceea, marii consumatori de carne nu pot ține post ortodox – pentru că nu mai pot funcționa în lume!

Sursă text: www.centrulnatura.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii