Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:15 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şedinţă de Consiliu Judeţean Unde se vor duce banii de la rectificarea bugetului judeţean?

ro

28 Nov, 2011 01:00 1373 Marime text
sedintaCJC1.jpgServiciul Judeţean al Arhivelor Naţionale va primi spaţiu pentru depozitarea materialelor arhivistice

Consilierii judeţeni sunt convocaţi în şedinţă marţi, 29 noiembrie, în aula Bibliotecii Judeţene „I. N. Roman" pentru a dezbate 44 de proiecte de hotărâre.

Aleşii judeţeni vor trebui să se pronunţe asupra rectificării bugetului judeţean pe anul 2011 şi asupra celui legat de repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sumele defalcate din cota de 21% din impozitul pe venit. Aceste proiecte sunt de altfel şi cele care an de an au iscat discuţii, în condiţiile în care de fiecare dată primăriile conduse de reprezentanţi PSD au primit mai multe fonduri, comparativ cu cele ale democrat-liberalilor. Deocamdată, proiectul nu este publicat pe site-ul Consiliului Judeţean, iar consilierii vor intra în posesia lui abia în momentul în care îşi vor ridica materialele pe suport video de la secretariatul administraţiei judeţene.

Totodată, consilierii se vor pronunţa şi asupra atribuirii licenţelor de transport persoane în judeţul Constanta, pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici şi a bugetelor pentru mai multe proiecte de investiţii şi pentru acordarea unor ajutoare financiare.

Spaţiu pentru Serviciul Judeţean al Arhivelor Naţionale

Consiliul Judeţean şi Inspectoratul de Poliţie al judeţului Constanţa vor amenaja în baza unui acord spaţiul situat pe bulevardul Brătianu nr. 246 în vederea depozitării de materiale arhivistice deţinute de Serviciul Judeţean al Arhivelor Naţionale.

Se aprobă şi drumul dintre Năvodari şi Ovidiu, în regim de autostradă

În cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean, vor fi aprobate şi cheltuielile legate de proiectul iniţiat de primarul Nicolae Matei privind colaborarea dintre Primăria Năvodari, Consiliul Judeţean Constanţa, Primăria oraşului Ovidiu şi Zona Metropolitană Constanţa pentru „Îmbunătăţirea accesului între E60 şi Platforma Industriala Năvodari, prin modernizarea căii rutiere". Astfel, consilierii locali îşi vor da acordul pentru încheierea protocolului de colaborare între unităţile administrativ-teritoriale menţionate. Prin semnarea acestui protocol, se vor putea demara investiţii semnificative pentru reabilitarea şi modernizarea drumului de legătură dintre oraşele Năvodari şi Ovidiu.
Primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, a depus deja toată documentaţia pentru ca acest proiect să poată fi inclus în Planul Integrat de Dezvoltare şi finanţat în cadrul Axei prioritare 1, care vizează dezvoltarea durabilă a oraşelor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii