Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:59 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Huţucă (PNL) - „De doi ani, Făgădău croşetează poveşti electorale şi acum pozează în salvatorul animalelor şi izbăvitorul constănţenilor terorizaţi!“

ro

25 Mar, 2019 00:00 1498 Marime text

Lucrările la adăpostul pentru câinii fără stăpân situat pe strada Vârful cu Dor nr. 5 au ajuns la final. „Serviciul va fi operaţional la sfârşitul acestei luni. Este pentru prima dată când noi avem serviciu propriu. Ce mă interesează cel mai mult este modul în care se fac capturarea, sterilizarea, aplicarea de tratamente şi păstrarea câinilor conform termenelor legale. Noi încercăm să luăm câinii de pe domeniul public, să îi îngrijim şi să îi supunem procedurilor de adopţie. Veţi vedea că ceea ce facem noi în respect faţă de aceste suflete”, a declarat primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău.
 
Primarul a mai afirmat că municipalitatea va încuraja adopţia animalelor fără stăpân prin campanii de conştientizare. Câinii capturaţi şi înregistraţi în evidenţele adăposturilor pot fi revendicaţi sau adoptaţi gratuit. Încredinţarea câinilor se face numai după ce au fost consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare.
 
Potrivit municipalităţii, iubitorii de animale care şi-au asumat răspunderea îngrijirii unui câine preluat de la padoc nu trebuie să lase câinii liberi, din nou, pe străzi. Ei au obligaţia să-i îngrijească şi să respecte normele legale. În caz contrar, persoanele fizice sau juridice în culpă vor primi sancţiuni contravenţionale conform Ordonanţei de Urgenţă nr.155 din 21 noiembrie 2001.
 
În replică, preşedintele PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă, afirmă: „Doi ani de zile, atât i-au trebuit primarului Decebal Făgădău pentru a-şi da seama că maidanezii de pe străzile Constanței chiar sunt o problemă şi nu doar fabulații ale sutelor de cetățeni atacați şi muşcați de câini. Doi ani de zile în care animalele s-au înmulțit, s-au adunat în haite, creând disconfort şi pericol public, mai ales pentru copii. Doi ani de zile în care bietele animalele, care nu au nicio vină pentru situația în care se află, au fost chinuite, suferind de boli, frig şi foame, fără ca autoritățile în drept să se intereseze măcar de soarta lor. În acest timp, din turnul său de fildeş, primarul Decebal Făgădău croşeta noi şi nemuritoare poveşti electorale”.
 
În opinia liberalului, Făgădău pozează în salvatorul animalelor şi izbăvitorul constănțenilor terorizați de această problemă. „Pentru că în trecut Primăria Constanța a fost reclamată, prin serviciul de ecarisaj pe care îl controlează, de chinuirea şi chiar uciderea câinilor fără stăpân sănătoşi, solicit public domnului primar Făgădău să îşi asume toate măsurile necesare pentru ca activitatea de prindere, transport, cazare şi tratare a câinilor fără stăpân să se desfăşoară în concordanță cu normele în vigoare şi în condiții de maximă transparență față de toți cetățenii şi iubitorii de animale”, mai spune Bogdan Huţucă.
 
Citeşte şi:
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii