Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apel la iubitorii de animale să adopte câini din adăpostul public de animale abandonate din Constanța. "Fiecare suflet merită să aibă un cămin”

ro

23 May, 2022 18:52 1539 Marime text
Adoptă un cățel ! Salvează o viață!, foto: Facebook/  Adăpostul public de animale abandonate Constanța

243 de căței sunt în acest moment în Adapostul public de animale abandonate din Constanța.

Unul dintre aceștia este și Happy, cățelul care i-a cucerit pe reprezentanții Animal Society și Four Paws International pe timpul derulării campaniei „Efort comun pentru un viitor mai bun”.


Campania de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor din rasa se desfășoară până pe 27 mai la adăpostul public al municipalității de pe strada Câmpul cu Flori nr.11 fostă Vârful cu Dor 5., precizează Primăria Municipiului Constanța, prin intermediul unui comunicat oficial.

Astăzi, la întrunirea grupului de lucru a participat și el. A fost primit cu căldură de domnul viceprimar al municipiului Constanța, Ionuț Rusu.
„Efort comun pentru un viitor mai bun”, foto: PMC
 

„Comportamentul față de animale trebuie să fie unul responsabil și uman. Facem un apel la iubitorii de animale să sprijine demersurile municipalității pentru a găsi un cămin cățeilor din adăpost. Fiecare suflet merită să fie adoptat și să aibă un cămin”. a declarat domnul Ionuț Rusu.


Adopția este gratuită și reprezintă un gest nobil. Câinii sunt cei mai buni prieteni ai oamenilor și cum prietenii la nevoie se cunosc vă rugăm să-i ajutăm să-și găsească drumul spre casă.


Prin fiecare adopție care se realizează, se oferă o nouă șansă și un loc în padoc altui animal abandonat care are nevoie de găzduire și îngrijire de specialitate. Numărul de locuri este unul limitat, iar instituționalizarea nu reprezintă o soluție.,  a mai transmis sursa citată. 

Adoptă un câine!, foto: PMC
Primăria municipiului Constanța încurajează adopția responsabilă a câinilor comunitari și se realizează doar după ce au fost respectate mai multe condiții:

a)prezentarea unui act de deţinere a spaţiului din care să rezulte condiţiile corespunzătoare de creştere şi adăpostire a câinilor;
b)dovada resurselor materiale pentru creşterea şi întreţinerea câinilor;
c) acordul asociaţiilor de proprietari sau, după caz, al vecinilor, în cazul adoptării a mai mult de 2 câini;
d) înregistrarea, imediat după adopţie, a câinilor în Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân.


Cățeii vor fi încredinţaţi spre adopţie numai după ce au fost consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare


Persoanele interesate sunt așteptate la Adăpostul de animale abandonate din municipiul Constanța, strada Câmpul cu Flori, nr.11 (fostă strada Vârful cu Dor, nr.5) sau pot obține mai multe informații la numărul de telefon 0733.045.213.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii