Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:54 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Mircea Vodă a bătut palma cu Green Life Recycling, pentru cinci ani. Vor captura câinii fără stăpân (DOCUMENT)

ro

05 Aug, 2022 00:00 2000 Marime text
  • Prin acest contract, serviciul va include capturarea şi transportarea în adăpost a câinilor fără stăpân
  • Societatea câștigătoare are sediul social în localitatea Ovidiu, județul Constanța, pe strada Portului
 
Primăria comunei Mircea Vodă, județul Constanța, a atribuit un contract în ceea ce privește delegarea prin concesionare a serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân din comună.
 
Conform platformei e-licitatie.ro, atribuirea a avut loc pe 2 august 2022, organizatoarea procedurii primind o singură ofertă. Anunțul a fost publicat pe 3 august. Prin acest contract, serviciul va include capturarea şi transportarea în adăpost a câinilor fără stăpân, precum si efectuarea tuturor activitatilor / tratamentelor specifice, conform legislației în vigoare și caietului de sarcini. Valoarea totală a achiziției este de 690.000 lei. Contractul de concesiune se încheie pe o perioadă de 5 ani. Firma câștigătoare este Green Life Recycling.
 

Despre Green Life RecyclingSocietatea are sediul social în localitatea Ovidiu, județul Constanța, pe strada Portului. A fost înființată în anul 2006. Asociat unic și administrator este Maria Carmen Bucur, care deține 100% din capitalul social. Pentru anul fiscal 2021, firma a raportat 2 salariați, la o cifră de afaceri de 310.121 lei, cu o pierdere de 133.530 lei. Totodată, firma a încheiat 36 contracte de achiziții publice in valoare totală de 977.901,60 lei. Majoritatea contractelor sunt cu diverse primării din județul Constanța, însă cel mai profitabil a fost cel cu CN APM Constanța, din 2017, în valoare de peste 130.000 lei.
 

Proces al Primăriei Constanța


Primăria Constanța a înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, Secţia de contencios administrativ şi fiscal dosarul nr. 2796/118/2022. Dosarul are ca obiect anulare act administrativ închiere nr. 6/04.03.2021 din decizia nr. 15/20.07.2021 a Camerei de Conturi Constanța. Părți în dosar sunt UAT Municipiul Constanța în calitate de reclamant și Curtea de Conturi a României prin Camera de Conturi Constanța care are calitatea de pârât. Primăria Constanța solicită în instanță anularea raportului referitoare la contractul de prestări servicii încheiat între UATM Constanța și societatea Green Life Recycling SRL.
 

Contract anulat definitiv cu Primăria Constanța

 
La solicitarea Federaţiei pentru Protecţia Animalelor şi Mediului, judecătorii din Constanța au anulat definitiv Contractului de prestări servicii privind „Serviciul de capturare, transport, adăpostire și alte operațiuni sanitar-veterinare, pentru câinii fără stăpân de pe domeniul public din municipiul Constanţa”, încheiat de Primăria Constanţa cu Green Life Recycling SRL, în aprilie 2017. Decizia de anulare este definitivă și a fost luată de judecătorii Secţiei a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal din Curtea de Apel Constanța.
 
În motivarea deciziei Tribunalului Constanța se arată că „în data de 10.03.2017, a fost organizată procedura privind atribuirea contractului având ca obiect serviciul de capturare, transport, adăpostire şi alte operaţiuni sanitar veterinare, pentru câinii fără stăpân de pe domeniul public din Constanţa. În urma acestei proceduri, Green Life Recycling SRL a intervenit Contractului de prestari servicii încheiat pe 05.04.2017 având ca obiect serviciul de capturare, transport, adăpostire şi alte operaţiuni sanitar veterinare, pentru câinii fără stăpân de pe domeniul public din Constanţa, inclusiv staţiunea Mamaia”.
 
În data de 26.03.2017, anterior datei încheierii contractului, Federaţia a formulat o plângere prealabilă, prin care a arătat, în principal, ca prin organizarea procedurii, se au în vedere doua servicii distincte şi care nu figurează ca atare în anexa nr.2 la Legea nr.98/2016 şi anume: serviciul de gestionare a câinilor, serviciu care este reglementat de prevederile OUG nr. 155 /2001 modificată prin Lege nr. 258/2013 privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân, şi servicii veterinare, acestea fiind supuse prevederilor Legea nr.160/1998 pentru organizarea și exercitarea profesiunii de medic veterinar.
 
Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului a arătat în instanţă că clasificare acestor servicii într-un singur cod, nu se încadreaza in anexa nr.2 la Legea nr.98/2016 şi a avut ca scop şi efect descurajarea posibililor ofertanţi şi limitarea participării la licitaţie, scop realizat deoarece la licitaţie s-a prezentat un singur ofertant care a şi câştigat efectuarea acestui serviciu.
 
În secțiunea „Documente“, puteți consulta anunțul de atribuire a licitației.


Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:

Primăria Constanţa a demarat licitaţiile privind amenajarea adăpostului pentru câinii fără stăpân. Contractul cu Green Life Recycling expiră anul viitor

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii