Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:06 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când îşi reia activitatea adăpostul pentru câinii fără stăpân al Primăriei Constanţa

ro

22 Mar, 2019 00:00 2573 Marime text
Lucrările la adăpostul pentru câinii fără stăpân situat pe strada Vârful cu Dor nr. 5 au ajuns la final. Locul a fost complet renovat, oferă condiţii decente de cazare pentru animale şi, în primul rând, respectă normele sanitar-veterinare impuse de legislaţia specifică. 

Adăpostul va beneficia de cabinet medical dotat cu aparatură performantă, unde câinii vor fi îngrijiţi, vaccinaţi şi sterilizaţi, deoarece recent a fost încheiat un contract în acest sens cu un cabinet veterinar din capitală.

„Serviciul va fi operaţional la sfârşitul acestei luni. Este pentru prima dată când noi avem serviciu propriu. Ce mă interesează cel mai mult este modul în care se face capturarea, sterilizarea, aplicarea de tratamente şi păstrarea câinilor conform termenelor legale. Noi încercăm să luăm câinii de pe domeniul public, să îi îngrijim şi să îi supunem procedurilor de adopţie. Veţi vedea că ceea ce facem noi în respect faţă de aceste suflete”, a declarat primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău.
 
Primarul a mai afirmat că municipalitatea va încuraja adopţia animalelor fără stăpân prin campanii de conştientizare. „Vom încuraja adopţia, nu suntem duşmanii câinilor. Mă aştept să nu avem un randament extraordinar de la început, dar după 3 luni sperăm sa intrăm în normalitate. Se vor face campanii de adopţii, de conştientizare, de sterilizare şi de sancţionare”, a mai spus primarul Decebal Făgădău. 
 
Câinii capturaţi şi înregistraţi în evidenţele adăposturilor pot fi revendicaţi sau adoptaţi gratuit. Încredinţarea câinilor se face numai după ce au fost consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare.
Potrivit municipalităţii, iubitorii de animale care şi-au asumat răspunderea îngrijirii unui câine preluat de la padoc nu trebuie să lase câinii liberi, din nou, pe străzi. Ei au obligaţia să-i îngrijească şi să respecte normele legale. În caz contrar, persoanele fizice sau juridice în culpă vor primi sancţiuni contravenţionale conform Ordonanţei de urgenţă nr.155 din 21 noiembrie 2001.
 

Citeşte şi:

O firmă din capitală va captura câinii fără stăpân din municipiul Constanţa (document)

Un SRL din Bucureşti câştigă contractul de servicii veterinare de la Biobază A vrut să închirieze un sector de plajă, dar, între timp, a bătut palma cu Primăria Constanţa (document)


 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii