Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:18 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Antrenoarea Elena Sebe împlineşte astăzi 50 de ani. Soţul ei a ajuns la această vârstă acum trei zile

ro

23 Jul, 2016 00:00 6001 Marime text
Bucurie mare, astăzi, în familia Sebe din Constanţa, dar şi în cea a sportului de la mal de mare. Cunoscuta antrenoare de tenis de masă de la LPS „Nicolae Rotaru” Elena Sebe sărbătoreşte împlinirea unei vârste rotunde, 50 de ani. Soţul ei, Cristian, a făcut jumătate de secol acum trei zile! 

Născută la Brăila, Elena a venit în Constanţa în anul 1980, ca sportivă, urmându-l, la câţiva ani distanţă, pe antrenorul Viorel Filimon, cel care o pregătise şi la Galaţi. Era o tânără liceană, iar Constanţa avea să-i devină noua casă, oraşul în care s-a consacrat ca sportivă şi apoi ca antrenoare şi unde s-a stabilit.

Sub bagheta lui Filimon, a făcut parte din echipele de junioare şi senioare ale Constanţei, promovând în diviziile ambelor categorii de vârstă. În anul 1987, a devenit antrenoare, iar din anul 1990 activează la Centrul Olimpic de la Constanţa, cu o întrerupere de doi ani (1998 - 2000), perioadă în care acesta nu a funcţionat.

În anul 2004, a fost numită antrenoarea loturilor naţionale de cadete şi junioare, iar apoi a lucrat la selecţionata junioarelor, până în 2010. Deşi prenumele antrenoarei este Elena, toată lumea o ştie de „Liliana“ sau „Lili“, aşa cum îi spunea Viorel Filimon încă de când era mică. Elena Sebe le-a adus României şi Constanţei peste 100 de medalii la Campionatele Mondial şi European.

La Constanţa, Elena şi-a găsit şi sufletul pereche, Cristian, alături de care a întemeiat, în 1990, o frumoasă familie, împlinită pe deplin prin rodul dragostei lor, Anamaria, o frumoasă domnişoară care acum are 25 de ani, este campioană europeană de tenis de masă, dar a început şi munca de pregătire a micilor sportivi. De profesie navigator, Cristian a făcut lupte în tinereţe (lucrând cu antrenorul Constantin Ofiţerescu). Naşii de cununie ai soţilor Sebe sunt Viorel (antrenor de tenis de masă la LPS şi selecţioner al lotului de senioare al României) şi Mariana Filimon (fostă campioană naţională la handbal). Anul trecut, Elena şi Cristian au sărbătorit nunta de argint.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii