Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:31 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tenis de masă Constănțencele, medaliate la Campionatul Mondial (GALERIE FOTO)

ro

06 Dec, 2022 16:03 1749 Marime text
 
Ediția 2022 a Campionatului Mondial de tenis de masă pentru juniori se desfășoară în această perioadă în Tunisia, la Rades.
 
Participă și reprezentanți ai Constanței, sportivi și antrenori, care au și urcat pe podium, astfel:
 
  • medalie de bronz, echipa feminină Under-19 (Elena Zaharia, Ioana Sîngeorzan, Camelia Mitrofan, Andrea Teglaș; antrenori, Elena Sebe, Alexandru Dincă)
  • medalie de bronz, echipa feminină Under-15 (Bianca Mei-Roșu, Alesia Sferlea, Andreea Jifcu, Cristina Sîngeorzan; antrenori, Anamaria Sebe, Bogdan Albescu).
 
Elena Zaharia, Camelia Mitrofan, Andreea Teglaș, Bianca Mei-Roșu, respectiv Elena Sebe și Anamaria Sebe sunt din Constanța.   
 
România are încă o echipă medaliată în Tunisia! Vicecampioanele europene la U19 se clasează pe locul al treilea al podiumului la Campionatul Mondial de juniori 2022!
 

A doua performanță a zilei a fost obținută de sportivele Ioana Sîngeorzan, Elena Zaharia, Andrea Teglas, Camelia Mitrofan și antrenorii Elena Sebe, Alexandru Dincă, care au făcut echipă pentru a duce România, din nou, în top!
 
După ce a învins Singapore în această dimineață, echipa feminină U19 a României a revenit la masa de joc în semifinala cu Franța, în care a încercat să revină de fiecare dată pentru locul în marea finală.
 
În ultimul meci pe tablou, tricolorele au cedat cu 3-0.
 
Ioana Sîngeorzan - Prithika Pavade 0-3 (8-11, 8-11, 7-11)
Elena Zaharia - Charlotte Lutz 1-3 (6-11, 11-9, 6-11, 9-11)


Andrea Teglas - Agathe Avezou 2-3 (11-9, 7-11, 9-11, 12-10, 6-11), este mesajul Federației Române de Tenis de Masă.

 
În competiția Under-15, România a dispus în sferturi de Tunisia, scor 3-0, iar apoi a disputat semifinala cu China, pe care a pierdut-o cu 0-3, tricolorele rămânând astfel cu medaliile de bronz.   
 

Prima medalie la Campionatul Mondial destinat juniorilor 2022 a fost adusă de echipa feminină U15, care a obținut bronzul în Salle Omnisport de Rades!

Într-o fază a competiției în care s-au calificat România, China, Japonia și Coreea de Sud, Alesia Sferlea, Bianca Mei-Roșu, Cristina Sîngeorzan, Andreea Jifcu și antrenorii Anamaria Sebe, Bogdan Albescu s-au luptat pentru finala din Tunisia și șansa titlului mondial.
 
Adversare le-au fost sportivele din China, care au obținut calificarea cu 3-0 și care au trimis medaliile de bronz spre tricolore.
 
Alesia Sferlea - Yan Yutong 0-3 (7-11, 6-11, 5-11)
Bianca Mei-Roșu - Xiang Junlin 2-3 (5-11, 5-11, 11-9, 11-8, 4-11)
Cristina Sîngeorzan - Gao Yuxin 1-3 (2-11, 13-11, 5-11, 5-11)
 
Pe tabloul principal, echipa feminină U15 a României a învins, în drumul spre medalii, Tunisia, scor 3-0, se arată pe pagina de Facebook a FRTM.

Două medalii de bronz pe echipe pentru loturile naționale U15 și U19 ale României din care sportivii constănțeni fac parte!
 
Moș Nicolae îi răsplătește pe cei cuminți dar mai ales pe cei muncitori! Două medalii mondiale de bronz (în probele pe echipe) au poposit în încălțările componentelor loturilor naționale U15 și U19! A fi pe podiumul mondial este un sentiment unic iar România își cimentează statutul de putere mondială în tenisul de masă!
 
Felicitări tuturor celor implicați: antrenori, sportivi, tehnicieni, conducători mai mici sau mai mari și întregii comunităti a tenisului de masă românesc! Pentru noi bucuria este si mai mare - CONSTANȚA e acolo!!!!
 
Elena Zaharia, Camelia Mitrofan, Andrea Teglas, Bianca Mei-Roșu - sportive
Viorel Filimon, Anamaria Sebe, Elena Sebe, Mioara Șincan - staff
 
Competiția continuă pentru România cu probele individuale și dublu mixt!, este și mesajul CSM Constanța.
 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Tenis de Masă)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii