Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:25 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Campion e cel care ține capul sus și nu renunță la visele sale

ro

25 Jul, 2022 00:00 1821 Marime text

 
 
  • Constănțencele Elena Zaharia și Bianca Mei-Roșu, atitudine de mari campioane.
 
La tenis de masă, România a avut o nouă competiție de succes, Campionatul European de juniori de la Belgrad (Serbia), la care, la cele două categorii de vârstă ale întrecerii, Under-19 și Under-15, tricolorii au cucerit zece medalii (șase de aur, una de argint și trei de bronz).
 
Din acest peisaj al performanței Constanța nu avea cum să lipsească, fabrica de campioni de pe litoral, de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“, continuând să livreze în continuare performeri și să adune medalii. La Belgrad, prin Bianca Mei-Roșu (la Under-15) și Elena Zaharia (în întrecerea Under-19), Constanța a contribuit la cinci dintre cele zece distincții tricolore!
 
Astfel, Bianca Mei-Roșu a cucerit două medalii de aur, la echipe (alături de Alesia Sferlea, Cristina Sîngeorzan și Andreea Jifcu) și la dublu feminin (în tandem cu poloneza Natalia Bogdanowicz), în timp ce, la U-19, echipa tricoloră (din care au făcut parte, pe lângă constănțencele Elena Zaharia, Camelia Mitrofan și Andrea Teglaș - Ioana Sîngeorzan și Evelyn Ungvari) a devenit vicecampioană continentală. La această categorie de vârstă alte două medalii de bronz au fost aduse de Elena Zaharia.
 
Așadar, Bianca Mei-Roșu a obținut două medalii de aur (menținându-și titlul la dublu feminin), iar Elena Zaharia a cucerit o medalie de argint și două de bronz. La declarațiile de final, cele două au și menționat faptul că se putea și mai bine. Bianca avea așteptări mari și la dublu mixt, și la simplu, în timp ce Elena a punctat că nu se poate bucura 100% de rezultatele ei de la Euro, pentru că știe că poate face mai bine și că nu a fost cel mai bun joc al ei. Și-a cerut scuze celor pe care i-a dezamăgit, dar promite că va munci mai mult și că va veni mai puternică.
 
Două mari campioane (ce sportiv nu are vrea să fie în locul lor și cu medaliilor cucerite de ele la aceste Europene!) nu se feresc așadar să recunoască și neîmplinirile, și rezultatele care nu le-au ieșit conform planurilor. Iar această atitudine spune totul despre cum au ajuns ele la acest nivel. Așa ia naștere un mare sportiv. Un campion nu este numai atunci când câștigă, e sus și îi cântă imnul, ci și atunci când pierde sau nu ajunge pe prima treaptă a podiumului, dar acceptă situația, vede unde a greșit și revine mai puternic, așa cum spune și Elena. Un campion ține capul sus și nu renunță la visele sale. Un campion e cel care caută în primul rând cauze și soluții, nu scuze.    
 
Citește și:
 
LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța. Bianca Mei-Roșu, dublă campioană europeană
„Când văd steagul României sus, simt o mare bucurie!“ (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii