Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:20 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM Constanța tenis de masă Elena Zaharia, vicecampioană mondială la simplu. „Istorie, o performanță imensă!“

ro

03 Dec, 2023 18:24 1189 Marime text
 
Jucătoarea constănțeană de tenis de masă Elena Zaharia, legitimată la CSM Constanța, a realizat performanța de a încheia proba de simplu Under-19 a Campionatului Mondial de juniori din Slovenia cu medalia de argint, devenind astfel vicecampioană a lumii.
 
Aflată pe locul 11 mondial, Elena Zaharia s-a duelat pentru medalia de aur cu sportiva din China Kuai Man (numărul 4 în lume), principala favorită a probei.
 
Aceasta s-a impus cu 4-0 (11-9, 13-11, 11-5, 11-5) și a cucerit titlul suprem, însă și medalia de argint obținută de Elena Zaharia este o realizare impresionantă a talentatei sportive din Constanța.
 
Elena a obținut la Mondiale și o medalie de bronz cu echipa - din care a făcut parte și Bianca Mei-Roșu (dublă legitimată la LPS Nicolae Rotaru și CSM Constanța) - iar la dublu feminin a ocupat locul cinci.      

Istorie! Elena Zaharia este vicecampioană mondială! A doua sportivă a lumii în proba de U19 simplu feminin este din România, o performanță imensă reușită la Campionatul Mondial de Juniori 2023!

Momentul reprezintă o premieră pentru Elena Zaharia, aflată în prima finală de simplu la o ediție a Campionatului Mondial de juniori și, totodată, cea mai bună clasare a României din istorie.

Elena Zaharia a fost protagonista unor zile fantastice în Slovenia, unde a eliminat patru sportive valoroase printr-un joc solid, pentru a disputa finala probei, în urma căreia va pune cu mândrie la gât medalia de argint.

De această dată, în fața titlului a stat Kuai Man (China), principala favorită a probei și sportiva deja medaliată la nivel de seniori, cu bronz mondial în proba de dublu mixt. Finala Elena Zaharia - Kuai Man s-a încheiat 0-4 (3-11, 11-13, 5-11, 5-11).

Este a doua medalie prețioasă cucerită de Elena Zaharia la această ediție a Campionatului Mondial, după bronzul cu echipa U19, alături de Ioana Sîngeorzan, Bianca Mei-Roșu și Alesia Sferlea, se arată pe pagina de Facebook a Federației Române de Tenis de Masă.

 
Lotul României (masculin și feminin) este condus la Mondiale de antrenorii Viorel Filimon (Constanța), Vasile Florea, Elena Sebe (Constanța) și Alexandru Dincă, iar psiholog este constănțeanca Mioara Șincan.
 
Sursa foto: captură Youtube (World Table Tennis)
 
Citește și:

CSM Constanța tenis de masă
Elena Zaharia, în finală la Campionatul Mondial, în proba individuală!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii