Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:49 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premieră pentru judeţul Constanţa, după 17 ani. Edis Memiş, primul calificat la Olimpiada Internaţională de Matematică

ro

30 May, 2018 11:23 9020 Marime text

Aseară, la Craiova, după susţinerea celui de-al cincilea baraj, organizat în vederea constituirii echipei ce va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Matematică 2018, din cei 14 elevi calificaţi, elevul constănţean Edis Memiş a obţinut cel mai bun rezultat, fiind „cap de lista", cu un total de 93 de puncte.
Din Constanţa au ajuns până în această etapă doi elevi: Edis Memiş, de la Liceul Internaţional de Informatică, şi Mihai Iliant, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân", care a obţinut un rezultat inferior.
Aşadar, din lotul elitei matematicii romanesti la cea de-a 59 ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, găzduită anul acesta de Romania, la Cluj, alături de cinci elevi bucureşteni se va afla şi constănţeanul Edis Memiş, în premieră pentru judeţul nostru, care nu a mai avut un elev calificat în această fază din anul 2001.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • PETRIC ANA 30 May, 2018 20:35 Felicitari puiul lui Maia, m-ai facut cea mai fericita bunica.In sfarsit dupa atata munca au venit si rezultatele. Esti cel mai bun nepot pe care-l poate avea o bunica.