Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:01 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnire cu Ambasadorul Japoniei în România, ES Takashi Katae, la Universitatea Ovidius din Constanța

ro

25 Apr, 2024 15:09 522 Marime text
foto: UOC
Conducerea Universității Ovidius din Constanța (UOC) s-a întâlnit marți, 23 aprilie 2024, cu Excelența Sa, domnul Takashi Katae, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în România.

Excelența Sa a fost însoțit de Hiroshi Kudo, Prim-secretar al Ambasadei Japoniei în România și director al Departamentului Economic, și Ryo Taniguchi – Consultant în cadrul Ambasadei Japoniei În România, au transmis reprezentanții UOC. 

Totodată, la întâlnire au participat reprezentantele Asociației Sakuranbo, Luiza Gatan, președinte, și Fănica Malastev, vicepreședinte.

Potrivit sursei citate, discuțiile au vizat activitățile interculturale româno-japoneze derulate la UOC, în parteneriat cu Asociația Sakuranbo și au fost conturate noi oportunități pentru tinerii care își doresc să studieze limba japoneză.

De asemenea, în cadrul întrevederii, s-au punctat  oportunitățile de colaborare academică între Universitatea Ovidius din Constanța și instituții de învățământ superior din Japonia. Aceste parteneriate ar facilita colaborări în domeniul educației și cercetării, mobilități pentru cadre didactice și studenți, precum și organizarea unor evenimente științifice și/sau culturale.


Citește și:

Universitatea Ovidius din Constanța și-a prezentat oferta educațională la Târgul TehnoSKILLS (Galerie FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii