Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:08 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Ei completează categoria de ambasadori ai oraşului“ Cinci elevi şi opt profesori din Constanţa, premiaţi de consiliul local (galerie foto+document)

ro

28 Oct, 2019 00:00 4273 Marime text
Proiectul de hotărâre privind acordarea de recompense finaciare elevilor premiaţi la olimpiadele sau concursurile internaţionale şi profesorilor îndrumători se află pe ordinea de zi a Consiliului Local al municipiului Constanţa, convocat în şedinţă ordinară, pe data de 31 octombrie 2019.
 
Astfel, alesii locali urmeasă să aprobe suma de 2.000 de lei care va fi acordată fiecărui elev care a fost premiat la olimpiadele sau concursurile internaţionale în anul 2019. Elevii care vor primi câte 2.000 de lei sunt următorii: Păşcălău Robert - Gabriel de la Coleglul Naţional „Mircea cel Bătrăn" – medalie de aur la Olimpiada Internationale de Astronomie şi Astrofizică; Nicolae Constantin - Daniel de la Liceul Teoretic „Ovidius" - medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică; Memiş Edis de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică - medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Matematică; Rîşnoveanu Lucia de la Școala Gimnaziala „Spectrum" - medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Matematică - Balcaniada de Juniori; Mardaru Darius - Gabriel de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân" - medalie de argint la Olimpiada Internaţională Interdisciplinară "Știinţele Pământului".
 
De asemenea, se va aproba şi acordarea de recompense financiare în valoare de 2.000 lei net fiecăruie profesor ca urmare a pregătirii elevilor prevăzuţi la art. 1, dupa cum urmează: prof. Păşcălău Liliana - Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân", prof. Leu Sorina Maria - Liceul Teoretic „Ovidius", prof. Mihai Bogdan - Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, prof. Văcărescu Cristina - Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, Școala Gimnazială „Spectrum", prof. Nicolescu Adrian - Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân", prof. Dumitru Monica - Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrăn, prof. Deancu Mihaela - Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân",  prof. Hriţcu Claudia - Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân". Sumele necesare acordăii recompenselor financiare se alocă din bugetul local aprobat pe anul 2019. 
 
„Administraţia locală se mândreşte cu toţi constanteţii, atât cu cei care, zi de zi, contribuie prin efort şi muncă la dezvoltarea oraţului, cât mai ales cu cei care duc numele municiplului Constanţa peste hotare, prin performanţa obţinută la nivel internaţional. Unii sunt cunoscuţi, alşii nu, însă performanţele sunt la fel de marl. Printre valorile constăntene ale căror nume sunt mai puţin cunoscute, dar ale căror rezultate sunt remarcabile, se numără vârfurlie din educaţie, atât elevil care au obţinut medalii la concursurile şi olimpladele internaţionale, cât şi profesorii îndrumatoră. Aceştia sunt: Păşcălau Robert - Gabriel de la Colegiul Naţional «Mircea cel Bătrân» (medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astroflzică, profesor coordonator Păşcălău Liliana); Nicolae Constantin - Daniel de la Liceul Teoretic «Ovidius» - medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, profesor coordonator: Leu Sorina – Maria), Memiş Edis de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică (medalie de aur la Olimplada Internaţională de Matematică, profesori coordonatori: Mihai Bogdan şi Văcărescu Cristina); Rîşoveanu Lucia de la Școala Gimnaziala «Spectrum» (medalie de argint la Olimplada Internaţională de Matematică - Balcaniada de Junlori, profesor coordonator: Văcărescu Cristina; Mardaru Darius - Gabriel de la Colegiul Naţional «Mircea cel Bătrân» (medalie de argint la Olimpiada Internaşională Interdisciplinară Știinţele Pământului, profesori coordonatori: Nicolescu Adrian, Dumitru Monica, Deancu Mihaela şi Hriţcu Claudia). Ei completează categoria de ambasadori ai oraşulul nostru, performanţa lor fiind performanţa municipalităţii. De aceea, administraţia locală consideră că recunoaşterea perpetuă şi consistentă a acestor succesuri remarcabile reprezintă un gest de normalitate şi o motivaţie suplimentară pentru repetarea rezultatelor şi creşterea numărului de elevi premianţi la concursurile internaţionale. Medalile obţinute de elevi şi de profesori sunt şi medalille oraşului şi este normal ca administraţia să îi întampine cu recunoştinţă. Având în vedere cele expuse, în temelul art. 136 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul admInIstrativ, iniţiez spre dezbatere şi aprobare proiectul de hotărâre privind acordarea de recompense financlare elevilor premiaâţi la olimpiadele sau concursurile şcolare internaţionale şi profesorilor îndrumatori“, se spune în referatul semnat de primarul Decebal Făgădău.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta proiectul de hotărâre la care facem referire.
 
Citeşte şi:
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii